Ankara'da yaşayanlara müjde! Yeni metro ağı geliyor: Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi

Ankaralılar bu habere çok sevinecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın yakında açılacağını duyurdu. 35 yılda toplam 378,9 milyon avro tasarruf sağlaması öngörülen bu hattın yakın bir süreçte işlevi alınacağı belirtildi. Ankara metro hattı her geçen gün genişlerken Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalarda merak ediliyor. İşte Adil Karaismailoğlu'ndan müjdeli haberi…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklama yaparak tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da raylı sistem ağının genişletildiğini duyurdu. AKM-Gar-Kızılay metro hattının bağlantısını tamamlanması ile birlikte Ankara Bakanlığı tarafından inşa edilen toplam hat uzunluğunun 3 katına çıkacağı duyuruldu. İşte Adil Karaismailoğlu'ndan müjdeli haberi…


ANKARA METRO HATTI GENİŞLİYOR

AKM-Gar-Kızılay metro hattındaki bağlantının tamamlanması ile birlikte Ankaralılar toplam 3 katı uzunluğunda bir metro hattının sahip olacak. Bakan Karaismailoğlu bu hat ile birlikte Ankara'nın Metro ağının genişleyeceğini söyleyerek Gar-Adliye ve Kızılay başta olmak üzere 3 istasyondan oluşan AKM-Gar-Kızılay metro hattının Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız bir şekilde ulaşım sağlayacağını belirtti.

Aktarmasız ulaşımın son derece önemli olduğuna değinen Adil Karaismailoğlu, 600.000 yolcu kapasitesine sahip ilk durak olan Gar İstasyonu aracılığıyla vatandaşların hızlı tren garına ulaşım sağlayabileceğini aktardı. Aynı istasyon ile birlikte Başkentray ve Ankararay’a da aktarma yapılabileceğini ifade eden Karaismailoğlu, “İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu aracılığıyla da M1 hattına yani Başkentray'a aktarma sağlanabilecek. Son istasyon Kızılay'dan Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına aktarma mümkün olacak." dedi.

METRO ARACI SAYISI 4 KATINA ULAŞTI

Başkentray ve Ankaray hakkında açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, metroda çalıştırılmak üzere mevcut 108 araca ilave 324 yeni nesil Metro aracının alım işinin de bakanlık tarafından yapılacağını belirtti. Hatlarda çalışan metro aracı sayısının 4 katına çıkarılacağı belirtilirken mevcutta bulunan Metro araçlarının depolama ve Bakım Merkezinde revize edilerek kapasitesinin arttırılacağı vurgulandı. AKM Otoparkı, Gar, Adliye ve Kızılay istasyonları ile birlikte hat üzerindeki tüm imalatların tamamlandığını belirten Adil Karaismailoğlu, test ve devreye alma işlemlerinin devam ettiğini vurguladı. Proje kapsamında 5030 metre TBM tüneli ve 1818 metre NATM tüneli yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:


“7 bin 295 metre ray montajı gerçekleştirildi. Metro hattının işletmeye açılmasıyla 35 yıllık süreçte, 103,9 milyon avro kara yolu işletmeden, 42,7 milyon avro kaza maliyetlerinden, 123,9 milyon avro zamandan, 108,4 milyon avro çevresel katkıdan (hava kirliliği, gürültü kirliliği, toprak ve su kirliliğinde azalma) olmak üzere toplam 378,9 milyon avro tasarruf sağlanmasını öngörüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri