İYİ Partili Ağıralioğlu: Partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsızım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda "dayatma" iddiasında bulunmasıyla gündem olan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını belirterek “Ben partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsız oldum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmasının kendilerine "dayatıldığını" iddia eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, iki gün önce Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP ve HDP’ye yüklenip, sert sözler sarf etmişti. İYİ Partili vekil, kendilerine "pusu kurulduğunu" öne sürmüştü.

Gündem olan açıklamalarının ardından Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ancak genel başkan Akşener’den talep gelmesi halinde bunu yapabileceğini söyledi.

'ADAY YAPMAZLARSA SAYGI DUYARIM'

Ağıralioğlu, seçim konusundaki tutumu ile ilgili şunları söyledi:

"Seçimde ben partimi destekleyeceğim. Şerhlerimi yaptım. Milletvekilliği adaylığı için başvurmadım. Adaylık başvurusunda bulunmak birazcık nezaketsizlik olur diye düşündüm. Şundan dolayı: Partimizin bir kararı var. O kararı şerh ederek, partimi de koruyarak, kollayarak açıklamalarda bulundum. Şimdi bu şartlar altında genel başkanım ‘Bir kararımız var; bu kararımızın hilafına olduğunuz için sizi aday yapamayız’ diyebilir. Buna çok saygı duyarım. Ama ‘Partimizin size ihtiyacı var, partimizle ilgili propaganda işlerinde çalışırsınız. Adaylık müracaatında bulunabilirsiniz’ derse başvurumu yapabilirim. Ben partimden rahatsız değilim, partime ve genel başkanıma yapılandan rahatsız oldum. Ben adaylıktan bağımsız, partime çalışacağım. Emeklerim Cumhurbaşkanı adayına da gider."

'HEM AKP'DEN HEM MHP'DEN TEKLİF GELMİŞTİ'

Ağıralioğlu’na başka bir siyasi partiden adaylık teklifi alıp almadığına yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"Doğrudur bana hem AKP’den hem MHP’den daha önce de teklifler gelmişti. Benim bakışım şu: Eğer bir milletvekili partisinden istifa ediyorsa, milletvekilliğinden de istifa etmeli. Ancak, parti, kuruluş ilkelerinden tamamen sapmışsa o zaman geçilebilir düşüncesindeyim."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri