Kılıçdaroğlu: Soğanla alay edenler yetimlere ne yapsın...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu akademisyenlerin özlük hakları, dul ve yetim aylıkları ile ilgili iyileştirmeleri iktidara geldiklerinde hemen yapacaklarını ifade eden bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu paylaşımında iktidarın 'soğan' eleştirilerine verdiği yanıtın da altını çizerek "Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın…" ifadelerini kaydetti.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından akademisyenlerin özlük hakları, dul ve yetim aylıkları, çocuklarda yetersiz beslenme sorunları gibi konuların iktidara geldiklerinde hemen çözüleceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu son günlerde tartışmaların odağında yerini alan artan 'soğan' fiyatlarına yönelik iktidarın yanıtına da vurgu yaparak sosyal medya hesabından şu ifadeleri kaydetti:

'SOĞANLA ALAY EDENLER YETİMLERE NE YAPSIN'

Sürekli yüksek yetenek inşasından bahsediyorum; tabi ki önce bu yetenekleri yetiştirecek olan akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde hemen iyileştirmeler yapacağız.

Yakından takip ettiğim diğer bir mesele de dul ve yetim aylıkları. Onları da unutmuş durumdalar. Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın… Onu da hemen halledeceğiz. Hemen! #SanaSöz

NE OLMUŞTU?

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından iktidar tarafından yapay gündem yaratılmaya çalışıldığını, vatandaşın asıl gündeminin ise gıda fiyatları olduğunu belirterek "Ha ona (Erdoğan) kalırsa, bu elimdeki kuru soğan olacak 100 lira. Şu an bile buncağızın kilosu 30 lira. Soğan bu ya soğan, utanmıyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan da partisinin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda şöyle demişti: Geçen akşam bir TV kanalında bir profesör ne dese beğenirsiniz; ‘Köprü yapmakla baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç para onu söyle’ diyor. Düşünün barajın yok, havalimanın yok, TOGG’un yok, uçak gemin yok, ‘Domates, patates kaç para onu söyle.’ Bu adam profesör. Müsvedde bu… Öncelikle senin profesörlüğünden bu millete ne gelir ya… Eğitimde yoksun, sağlıkta yoksun, ulaşımda yoksun, adalette yoksun, emniyette yoksun… Neymiş domates, patates. Vah zavallı vah. Bunlar olmadıktan sonra senin domatesin de patatesin de olmaz.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İstanbul'da bu semtleri terk edin! Uzman isim tarih verdi: Felaket üstüne felaket!
Sararmış yastık kılıflarını bu yöntemle bembeyaz yapın! Sihirli formülü açıklıyoruz...
Bu illerde dolgun maaşlı bekçi alımı yapılıyor! En az ilkokul mezunu, 25-60 yaş arası herkes başvurabilir

Güncel Haberleri