Nisan ayına aldanmayın: Kış geri geliyor! Meteoroloji'den bu illere son dakika uyarısı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!

Nisan ayına aldanmayın: Kış geri geliyor! Meteoroloji'den bu illere son dakika uyarısı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışların olacağını bildirdi. Sıcaklıklar düşecek, kuvvetli yağışlar görülecek. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri...

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Muğla dışında), Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Kayseri, Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

turkiye-hava-durumu-tahmini-1.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumuna ilişkin yeni açıklamada bulundu:

"Trakya, Çanakkale, Balıkesir, Bursa çevresinde yağmur var. Diğer bölgeler az bulutlu. Rüzgar Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli. Sıcaklık iç ve doğuda artıyor, batıda ortalamanın üzerinde."

turkiye-hava-durumu-tahmini-7.jpg

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerde artacak, kuzey kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (40- 70 km/sa) olarak esecek.

turkiye-hava-durumu-tahmini-8.jpg

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

istanbul-5-gunluk-hava-raporu.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-5-gunluk-hava-raporu.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izmir-5-gunluk-hava-raporu.jpg

TÜRKİYE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

17 NİSAN 2023 PAZARTESİ

turkiye-hava-durumu-tahmini-6.jpg

18 NİSAN 2023 SALI

turkiye-hava-durumu-tahmini-5.jpg

19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA

turkiye-hava-durumu-tahmini-4.jpg

20 NİSAN 2023 PERŞEMBE

turkiye-hava-durumu-tahmini-3.jpg

21 NİSAN 2023 CUMA

turkiye-hava-durumu-tahmini-2.jpg

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN