Tarhana çorbasını bu tarifle içerseniz maksimum fayda sağlarsınız! Canan Karatay'ın tarhana çorbası tarifine göz atın

Tarhana çorbasını bu tarifle içerseniz maksimum fayda sağlarsınız! Canan Karatay'ın tarhana çorbası tarifine göz atın

Canan Karatay, gribal hastalıklarda en çok tercih edilen çorbalardan biri olan tarhananın faydalarından yararlanmak için altın değerinde tarif verdi. İşte, Canan Karatay'ın sağlıklı tarhana çorbası tarifi...

Tarhana çorbası, çeşitli yörelerde farklı şekillerde hazırlanıyor. Sofraların en sevilen çorbası tarhananın faydalarını saymakla bitmiyor. Fakat tarhana çorbasının daha sağlıklı olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var.

Sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli tarhana çorbası için Prof. Dr. Canan Karatay şu tarifi öneriyor:

canan-karatay-tarhana-corbasi-tarifi.jpg

CANAN KARATAY TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1,5 kilo buğday unu

500 gr kuru soğan

500 gr kırmızıbiber

1 kilo domates

1 kilo süzme yoğurt

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 demet reyhan

1 demet fesleğen

2 tatlı kaşığı kristal kaya tuzu

1 bağ tarhana otu

saglikli-tarhana-corbasi-tarifi.jpg

Yapılışı:

İlk olarak soğanların kabuklarını soyun. Soğanlardan sonra aynı işlemi domateslere uygulayın ve domateslerin kabuklarını soyun. Biberlerin içlerini çıkararak yıkayın. Maydanoz, reyhan, fesleğen ve dereotunu güzelce yıkayın.

Soğan, domates ve biberi büyük küpler formunda doğrayın ardından uygun boyuttaki bir tencerenin içerisine alın. Ardından sebzelerin üzerine Üzerine tarhana otunu da bütün şekilde koyun. Kısık ateşe alarak pişirmeye başlayın.

Tüm malzemeler uygun formda piştikten sonra tarhana otunu üzerinden alın ve pişen malzemeyi yoğurma kabının içerisine alın. Malzeme soğuduktan sonra üzerine un ve süzme yoğurdu ilave edip yoğurmaya başlayın.

Maydanoz, dereotu, fesleğen ve reyhanı güzelce doğrayın ve hamurun içerisine ilave edin. Tekrardan yoğurma işlemine başlayın. Ardından hamurun üzerini kapatacak şekilde un serpin ve hamurun üzerini pamuklu beyaz bir bez yardımıyla yoğurun.

Hamura 5 gün boyunca 1 çay bardağı kadar un ilavesinde bulunun ve yoğurun. Her yoğurma sürecinden sonra hamurun üzerine un serpiştirin ve hamurunuzu kapatın.

Beşinci gün sonrasında hamurun ekşimesi gerekiyor. İki gün daha aynı işlemi gerçekleştirip aynı zamanda tuz ile tatlandırmayı ihmal etmeyin. Tüm bu süreçleri uyguladıktan sonra kurutma işlemine geçiş yapabilirsiniz.

Serin ve kuru bir havada uygun bölgeye temiz çarşafı serin ve üzerine hamur parçalarından kopararak koyun. Bu parçaları ün boyunca ufaltmaya başlayın. Bir iki gün boyunca kuruyan hamur daha sonrasında çekilme durumuna gelecektir.

Kuruyan hamur parçalarını dilerseniz mutfak robotunda, dilerseniz iki el arasında ovalayarak hazır hale getirebilirsiniz. Ufaladığınız tarhanaları tekrar serin ve iyice kuruduğundan emin olun.

Ardından bez torbaya koyarak, muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN