Yediği tavuklu erişte sonunu getirdi! Elleri ve bacakları kesildi: Meğer içinde öyle bir şey varmış ki...

Yediği tavuklu erişte sonunu getirdi! Elleri ve bacakları kesildi: Meğer içinde öyle bir şey varmış ki...

Yediği tavuklu erişte hayatını kararttı. Bir erkek öğrenci, arkadaşının akşamdan kalan tavuklu eriştesini yedikten bir süre sonra fenalaştı. Yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye kaldırılan talihsiz genç feci bir sonla karşılaştı.

İngiltere'de bir gencin yediği tavuklu erişte hayatını karartı. Bir önceki günden kalan yemeği yiyen gencin yediği tavuklu erişte sepsise neden olarak gencin fenalaşmasına sebep oldu. Hastaneye kaldırılan gencin durumu git gide kötüye gidince bazı parmakları ve iki bacağının dizden aşağısı ampüte edildi.

tavuklu-noodle-yedi3.jpg

ARKADAŞININ BIRAKTIĞI BEKLEMİŞ YEMEĞİ YEDİ

Öğrenci, ev arkadaşının buzdolabına bıraktığı tavuklu erişteyi yedikten hemen sonra kendini kötü hissetmeye başladı. Belirtiler, arkadaşı onu hastaneye götürmeden önce şiddetli bir karın ağrısı ve mide bulantısı ile başladı.

New England Journal of Medicine'de yayınlanan rapora göre, sepsis yaşayan talihsiz genç çok yüksek bir ateş ve dakikada 166 vuruşluk bir nabızla hastaneye geldi.

Sepsis uzuvlarına yayıldıktan sonra, vücudu moraran gencin el parmaklarının büyük kısmı ve her iki bacağının dizlerinin altından kesilmesi zorunlu hale geldi.

Gencin bilinen bir alerjisi olmadığı, çocukluk aşılarını yaptırdığı ve haftada iki paket sigara içse de çok içki içmeyen biri olduğu bildirildi.

sepsis2.jpg

İKİ BACAĞI VE ELLERİ AMPÜTE EDİLDİ

Vaka raporunda, "Hasta, başvurusundan 20 saat öncesine kadar iyi durumdaydı ve bir restoran yemeğinden kalan pirinç, tavuk ve hamur işlerini yedikten sonra yoğun karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye geldi" denildi.

"Hastaneye gelmeden beş saat önce deride mor-sarı renklerde bir renk değişikliği gelişti."

Hastanın durumu stabil olmasına rağmen el parmaklarındaki dokuda ve dizden aşağısına kadar bacaklarında kangren gelişti.

Doktorlar gencin hayatını kurtarmak için el parmaklarını ve iki bacağının dizden aşağısını kesmeye karar verdi.

El ve bacakları kesilen genç yaklaşık 26 gün sonra bilincini kazandı.

sepsis4.jpg

SEBEBİ NET OLARAK ANLAŞILAMADI


Gencin ev arkadaşının önceki gece yemeğin bir kısmını yedikten sonra kustuğu öğrenildi. Hastalanan genç öğrenci yemeği yemeye başlamadan önce bundan habersizdi.

Talihsiz genç ilk meningokok aşısını ortaokuldan önce yaptırmış olmasına rağmen, dört yıl sonra 16 yaşındayken rapel aşısını hiç yaptırmamıştı.

Kalan tavuklu erişteden zehirlenen gencin sepsis şoka girmesine neden olan şey yemeğin içinde üremeye başlayan bakteriler. Yemeğin içinde sepsise neden olacak olan bakterinin oluşmasına neyin sebep olduğu ise netleşmiş değil.

sepsis.jpg

SEPSİS NEDİR?

Sepsis her zaman bir enfeksiyon tarafından tetiklenir ancak bulaşıcı değildir ve kişiden kişiye geçmez.
Genellikle pnömoni, İYE ve apandisit gibi durumlar yoluyla vücuda yayılır.
Yaygın bir sepsis semptomu , hastada küçük bir kesik olması ve yaranın etrafındaki alanın kırmızı, şiş ve dokunulamayacak kadar sıcak olmasıdır.
Sepsis daha sonra vücuttaki tek tek organları etkiler ve ciddi vakalarda organ yetmezliğine yol açabilir.
Birden fazla organ çalışmayı durdurduğunda, hasta kalp-dolaşım yetmezliği yaşar ve bu da kan basıncında ani bir düşüşe yol açar. Bu da yaygın olarak septik şok olarak bilinir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN