Mevzuata aykırı şekilde çalıştırılan işçi 28 bin wattlık akıma kapıldı

Mevzuata aykırı şekilde çalıştırılan işçi 28 bin wattlık akıma kapıldı

İstanbul Söğütlüçeşme İstasyonu’nda yüksek hızlı trenin camlarını uzun demir sopayla temizlemeye çalışan işçi, yüksek gerilime kapılarak ağır yaralandı. Hastanede entübe edilen işçinin kaza anı kameraya yansırken mevzuata aykırı şekilde temizlik yaptırıldığı ortaya çıktı.

Söğütlüçeşme İstasyonu’nda yüksek hızlı trenin camlarını temizleyen işçi 28 bin wattlık elektrik akımına kapılarak entübe edildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), daha önce TCDD ve TCDD TAŞIMACILIK AŞ’nin kendi personelleri tarafından verilen ve içerisinde kurumun asli hizmetlerinin de yer aldığı işlerin uzunca bir süredir taşerona yaptırıldığına dikkat çekti.

Bu hizmetlerin başında da temizlik işlerinin geldiğine işaret eden BTS, taşeron firma çalışanlarının düşük maaşlarla, iş güvencesinden yoksun, yeterli bilgi-beceri ve eğitim sahibi olmadan çalıştırıldıklarını vurguladı.

MEVZUATA AYKIRI

BTS, trenlerin temizliğinin elektrik olmayan tamir-bakım hatlarında yapıldığını, kazada yaşandığı gibi ‘katener hattı’ altındaki bu hatta temizlik yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu kaydetti:

“Trenlerin bakım ve ikmallerinin yapılacağı yüksek gerilimden izole edilmiş yollar olması gerekir. Geçmişte otomatik yıkama ünitelerinde temizleme işlemi yapılırken günümüzde vagon temizliğinin taşeron firmalara devredilerek bir kova ve fırça ile temizlik yapılmaya çalışılıyor.”

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN