Milyonlarca emekliye kötü haber! Enflasyon zammı hayal oluyor: İşte korkutan gerçeğin nedeni!

Emekli vatandaşların gündeminde yer alan maaş konusuna dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. EYT düzenlemesi sonrasında açıklanan en düşük emekli maaş zammı gündemde yerini aldı. 2023 yılının başında 5 bin 500 TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Temmuz ayında ise asgari ücrete ara zam yapılacağı açıklanırken temmuz ayında emeklilere zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. İşte açıklama geldi! Temmuz ayında emekli maaşı zammı olmayabilir...

EMEKLİLERİ ÜZEN HABER GELDİ!

Emekli vatandaşların gündeminde yer alan en düşük emekli maaş zammı geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylanan zam ile birlikte 5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olarak belirlendi. Emekli maaşların yanı sıra bayram ikramiyelerine zam çalışmalarının sonlandığını belirterek bir müjde daha verdi.

Daha öncesinde 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri de 2 bin TL'ye yükseldi. Milyonlarca emeklinin faydalanacağı bayram ikramiyeleri ve en düşük emekli maaş zammı ile yüzleri mutluluk ifadesi sardı. Fakat mutluluk pek uzun sürmedi.

Prof. Dr. Aziz Çelik tarafından yapılan açıklama ile birlikte emekli aylığı zammı ile ilgili gündem olan sözlere yer verdi. TBMM tutanakları üzerinden değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aziz Çelik, temmuz ayında yapılması beklenilen zamlardan emekli vatandaşların faydalanamayacağını belirten açıklamalarda bulundu.

TEMMUZ AYI EMEKLİ ZAMMI KÖK MAAŞA YANSIYACAK!

Prof. Dr. Aziz Çelik yaptığı açıklamalar ile birlikte en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükselmesiyle birlikte kök aylıkların temmuz ayında yapılacak olan zamdan etkilenmeyeceği öngörüsünü paylaştı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın açıklamalarına göre TBMM tarafından tutulan tutanaklarda temmuz zammı kök aylık üzerinden hak sahiplerine yansıtılacak. Fakat kök aylık 4 bin lira ise yüzde 40 zam varsayımı emekli aylığı 5.600 TL olacak, 7.500 TL emekli aylığı almaya devam edecek sözlerine yer verdi.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ ZAMMI OLMAYABİLİR!

Tele1 tarafından yapılan bir haber ile birlikte Prof. Dr. Aziz Çelik en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye tamamlanmasının ne anlama geldiğini açıkladı. 7 bin 500 TL emekli aylığı alan vatandaşların temmuz ayında enflasyon zammı almama ihtimaline değindi.

Temmuz ayında yapılacak zamlar 7 bin 500 TL üzerinden değil kök emekli aylığı üzerinden yapılacağına dikkat çekti. Enflasyon zammı ile birlikte 7 bin 500 TL altında maaşı kalan emekli vatandaşlar 7 bin 500 TL almaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri