İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Binası böyle olana belediyeden kira ve kredi desteği: Size çıkıyor mu hemen bakın!

O belediyeden hasarlı binalarda oturan vatandaşlara destek geldi. Hangi belediye destek sağlayacak? Tüm detaylar haberimizde.

İBB hasar tespit sonucunda hasarlı olan yapılarda olan vatandaşlara destek çalışması yapacak. Bu destek ev sahipleri ve kiracılara sağlanacaktır. Sağlanacak desteğin detayları nelerdir? Destekten nasıl faydalanılabilir? Merak edilen detaylar haberimizde.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN DESTEK GELDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek olan yapılarda oturum sağlayan vatandaşlar için destek çalışması başlattı. Ev sahipleri ve kiracılara 4.500 TL maddi destekte bulunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülkemizde yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da çalışmalar başlattı. Yapılarda hasar tespit çalışmaları sonucunda dayanıksız olanlar için kentsel dönüşüm çalışması başlattı. Belirlenen hasarlı yapılarda tahliyeler, yıkımlar ve yenilenme süreçleri başlatıldı. Önemli görülen kararlar İBB Meclisi tarafından onaylanmış bulunmaktadır.

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde çökme ihtimali olan 318 yapı, risk yaratan 1207 binanın tahliyeleri yapıldı. Yenilenme esnasında kiracılara 4.500 TL destek sağlanacaktır. İkamet eden maliklere 18 ay süresince 4500 TL yardım olacaktır. Bulunan yapıda yaşamayan malikler için aylık 3000 TL yardımda bulunulacaktır.

Meclis'in kararında ise 2 yıl içerisinde yükseliş gösteren kira fiyatlarının İstanbul ilinde 100 metrekare dairede 10000 TL değerinde olduğu belirtildi. Artış gösteren fiyatlar vatandaşları zorladı.

İBB Meclisi tarafından “risk tespiti olan yapılarda hak sahipleri bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği sağlanması” onaylandı. 6306 maddeli Kanuna bağlı olarak risk yaratan binaların yenilenmesi için maddi durumu yetersiz olan vatandaşların bankalardan 1 milyon TL'ye varan yapım kredi faizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Yapılacak destek için belirlenen koşular şu şekildedir:

- 6306 madde Kanunca hasar tespit edilmiş yapı olmalıdır.

-İstanbul Yenileniyor kapsamında KİPTAŞ'ın yenilemesi konusunda anlaşılması gerekmektedir.

- Hane içerisinde gelirin net asgari ücret tutarının 2 katını geçmemesi gerekmektedir.

-Konut yapım kredisi için en fazla 10 sene vade, yapım kredisi için ise en fazla 7 yıl vade olmalıdır.

İstanbul vatandaşları kira yardımından faydalanmak istemektedir. Hasar tespiti sonrasında tahliye ve yıkım işlemleri tamamlanacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçe belediye üzerinden destek onayı vermelidir. İBB kira yardımına bu şekilde başlayacaktır.

Faiz desteğinden yararlanmak için KİPTAŞ https://istanbulyenileniyor.com/ adresinden başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Haberleri