Zehir gibi zekâsı olanlar gizli sayıyı 6 saniyede buluyor! Yüksek IQ'lular bir bakışta görüyor: Kendinizi test edin

Görsel çevikliğine ve zekasına güvenenleri sınamak için yeni bir test açıklandı. Sadece yüksek IQ'lu vatandaşların aşağıda yer alan görseldeki gizli sayıyı bulabiliyor. Kendinizi test edebilmek adına yapılan bu testler birçok özelliğinizi keşfetmenize olanak sağlayabiliyor. Belirtilen test için 6 saniyeniz bulunuyor. 6 saniye içerisinde çözebilirseniz yüksek IQ'lu insanlar arasına hoş geldiniz. İşte test başlıyor...

ZEKASINA GÜVENEN TEST ETSİN!

Son zamanlarda oldukça moda olan optik illüzyon testlerine bir yenisi daha eklendi. Yapılan optik illüzyon testi ile hem zekanızı hem de görsel zekanızı ve çevikliğinizi ölçebiliyorsunuz. Bu tür testler sizin yeteneklerinizi ve beyinsel fonksiyonlarınızda gelişme sağlayabilir.

Zihninizi zorlamanız halinde problemi çözme becerilerinizi geliştirmekte büyük bir yol olarak bilinir. Gözlem becerinizi ve çevikliğinizi gelişiminde katkı sağlayan optik illüzyon testleri yayınlandı. Ne kadar iyi bir görsel zekaya ve çevikliğe sahip olduğunuzu öğrenmek isterseniz testi çözmeye başlayabilirsiniz.

Aşağıda yer alan görselde sırasıyla onlarca "O" harfi yer alıyor. "O" harflerinin arasına gizlenen bir sayı bulunuyor. Gizlenen sayıyı bulabilmek için 6 saniye süre verildi. 6 saniye içerisinde gizli sayıyı bulmanız gerekiyor.

OPTİK İLLÜZYON TESTİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Görsel zeka ve çevikliğiniz üzerinden yaptığınız optik illüzyon testi ile birlikte sayıyı bulmanız için resime odaklanın ve süreyi başlatın. Farklılık için gözünüzü 4 açmanız gerekir. Bir sayı ile benzerlik bulduğunuzda ise doğru verdiğinizden emin olarak süreyi durdurabilirsiniz. 6 saniyeden önce bulduysanız tebrik ederiz. Usta bir şekilde harmanlanan harfler ve içerisindeki sayıyı ayırt etmek sanıldığından da daha zor.

! CEVAP AŞAĞIDA !

OPTİK İLLÜZYON TEST CEVABI

Testin başlamasıyla birlikte 6 saniyelik süreniz sona erdi. Optik illüzyon testindeki harflerin arasındaki sayıyı bulduysanız tebrik ederiz. Testte yer alan sayıyı bulmak için 6 saniyeniz bulunuyordu. 6 saniye veya daha uzun sürede sayıyı bulan okuyucularımız yorumlar kısmında rekabet edebilir. Tahmin ediyoruz ki okuyucularımız harflerin içerisindeki sayıyı 6 saniye öncesinde bulmuşlardır.

Eğer bulduysanız keskin bir zekaya ve gözlere sahipsiniz. Cevabı bulamayanlar için cevap anahtarını paylaştık. Cevap görselinde görüldüğü üzere "O" harfinden biraz farklı olarak incelmiştir ve "0" (SIFIR) şeklini aldığı görülüyor. Bu durumda bir sonraki testimizde görüşmek üzere...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri