Radyocu Kübra Kaçmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayat hikayesi

Çocukluk döneminde spiker olmayı hayal eden ve ilerleyen dönemde radyoda mikrofon başına geçerek hayalini gerçekleştiren Kübra Kaçmaz, uzun yıllar Radyo Alaturka'da program yaptıktan sonra şimdilerde ise Radyo 45'lik'te hafta içi her gün 'Zamansız Şarkılar' adlı programı hazırlayıp sunuyor. İşte, radyocu Kübra Kaçmaz biyografisi...

Radyocu Kübra Kaçmaz, 2016 yılında verdiği bir röportajda, radyo programcılığı kariyerinde yaşadığı unutamadığı bir anısını şöyle anlattı:

"Radyo Alaturka ile aynı grupta bulunan bir diğer radyomuz Radyo Ahenk'ti. Bizler de bu radyomuza paket programlar hazırlardık.

Bir gün Safiye Soyman geldi radyomuza, tam ben yayınımı bitirmiş, çıkacakken birden yönetmenim 'Acilen Safiye Hanım ile canlı yayına girmen gerekiyor' deyince şaşırdım ve kendimi stüdyoda buldum.

Çok tatlı bir hanım Safiye Soyman, sıfır hazırlıkla girdik programa ama çok keyifli, bol kahkahalı bir yayın olmuştu. O günü hiç unutamam."

Radyoda ilk kez mikrofon başına geçtiği anı da unutamadığını dile getiren ünlü radyo programcısı, "Sürekli oyun havaları çalan eğlenceli bir radyoda başladım ilk yayınıma, yine sabah saatlerindeydi programım. Stüdyoya gelmeden önce bir sürü konuşma hazırlamıştım kağıda yazıp çizdim. Ancak o mikrofonu açınca kağıda hiç bakmadan içimden geldiği gibi başladım anonsuma.

Ben açarım mikrofonu ve o gün ne hissediyorsam paylaşırım dinleyicilerimle, zaten şarkılarda eşlik eder bize, güzel bir yolculuğa çıkarız... Dinleyicilerim de beni yalnız bırakmazlar, onlardan gelen mesajları paylaşırım, gündemden dikkat çeken başlıklar, anlık yol durumu, konser ve etkinlik duyurularıyla üç saati tamamlarız" diye konuştu.

KÜBRA KAÇMAZ'IN HAYATI

4 Eylül 1989 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Üç kardeşi vardır. Kübra Kaçmaz aslen Samsunludur.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Radyo-TV Yayıncılığı bölümünde 2014 yılında tamamladı.

Erken yaşta ilgi duyduğu radyo yayıncılığını, üniversite eğitimi sırasında hocalarından tam not almasıyla profesyonel olarak yapmaya karar verdi. Diksiyon ve drama dersleri aldı.

Üniversite öğrencisi olduğu yıllarda 2010 yılında ilk kez Radyo Gold'da bir süre radyo programı yaptı.

2011 yılında, uzun yıllar çatısı altında yer alacağı Radyo Alaturka'ya adım attı. Aynı medya grubunda bulunan diğer radyolarda da sabah ve akşam saatlerinde çeşitli programlar yaptı. Türkçe pop, 80'ler pop, 90'lar pop, Türk sanat müziği tarzında müzikler çaldı.

2017 yılında Radyo Alaturka'dan ayrılarak bir süre medya dışında işlerle meşgul oldu. İngilizce öğretmenliği ve Pegasus Hava Yolları'nda yer hizmetleri memuru olarak çalıştı.

2021 yılında Radyo Duble ile anlaşarak radyo programcılığına geri döndü. Aynı yıl Gitassi Medya Grubu'na bağlı Radyo 45'lik'e transfer oldu. 'Türkiye'nin Nostalji Radyosu' sloganıyla 70'ler, 80'ler, 90'lar, 2000'ler pop müziği çalan Radyo 45'lik'te, hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında 'Zamansız Şarkılar' programını hazırlayıp sundu.

Radyo programcılığının yanı sıra 2020-2022 yılları arasında bir internet sitesinde editörlük yaptı.

ÖZEL YAŞAMI

1989 doğumlu olan Kübra Kaçmaz, 2023 yılı itibarıyla 34 yaşındadır ve bekardır.

Kübra Kaçmaz 1.64 metre boyunda, 56 kilo ve başak burcudur.

Beşiktaş taraftarıdır.

Boş zamanlarında yazmayı ve seyahat etmeyi seviyor. Sosyal medya hesabında, gezdiği yerlerden doğa fotoğrafları paylaşıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @kubrakacmaztr, Twitter'da @kubrakacmaz, Facebook'ta @kubrakacmaz, Linkedin'de @kubra-kacmaz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

KÜBRA KAÇMAZ'IN KARİYERİ

2010-2011 - Radyo Gold
2011-2017 - Radyo Alaturka
2019 - Pegasus Hava Yolları
2021 - Radyo Duble
2021-2022 - Radyo 45'lik

İlgili Haberler

2021 Radyonun Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu
Cem Adrian kimdir, kaç yaşında, gerçek adı ne, aslen nereli? İşte biyografisi
Bay J kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte gerçek adı ve bilinmeyen hayatı...

Karar Biyografi Haberleri