Mustafa Karaalioğlu: Oğan'ın Kılıçdaroğlu'na desteği maçı yeniden başlatır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine gelebilecek bütün oyları aldığını belirten Mustafa Karaalioğlu, Kılıçdaroğlu'nun ise beklediği oyların gelmediğini söyledi. Taha Akyol ise Erdoğan'ın seçimi önde bitirmesindeki nedenlerden birinin 'karizmatik lider' duruşunun etkili olduğunun altını çizdi.

"SİNAN OĞAN'IN İBRE KILIÇDAROĞLU'DAN YANA GÖZÜKÜYOR"

14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarını değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, "Sayın Erdoğan'ın seçim gecesi ve sonrasındaki konuşmasında bu sonucu beklemediğini görüyoruz. O da ikinci tura kalacağını tahmin ediyordu. Başa baş ya da geride olabileceğini düşünüyordu. Erdoğan kendisine gelebilecek bütün oyları almayı başardı" dedi.

Öte yandan Mustafa Karaalioğlu, Sinan Oğan'ın yapacağı açıklamanın birçok şeyi değiştireceğini ifade ederek, "Şimdi Türkiye Sinan Oğan'ın kararını bekliyor. İbre Kılıçdaroğlu'dan yana görünüyor. Bugün Kılıçdaroğlu söylem ve politikasını değiştiren bir konuşma oldu. Daha milliyetçi ve kendisine seçim boyunca maruz kaldığı 'PKK yanlısı' kampanyasını kırıcı bir sertlikte çıkışı var. Eğer Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'na destek verirse maç yeniden başlar" yorumunda bulundu.

"LİDERLERİN HEPSİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAMALIYDI"

14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın daha fazla oya sahip olmasını 3 nedene bağlayan Taha Akyol, "Bu seçimde Erdoğan'ın kendisinin bile beklemediği sonucu almasının altında 3 faktör olduğunu düşünüyorum. Bir; derli toplu görüntü verdiler. Aslında tek adam görüntüsünden ziyade istikrarlı bir yönetim görüntüsü verdi. Buna karşı muhalefet parçalardan oluşuyordu. 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasının istikrarlı bir yönetim görüntüsü vermediğini ben defalarca yazdım. Liderlerin hepsinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması yerine, kamuoyu tarafından da doğru görünecek bakanlıklar verilseydi sonuç daha farklı olabilirdi.

İkincisi; güçlü adam kavramı. Erdoğan'ın o bildiğimiz karizmatik lider havası, hamaseti ve hırsından gelen enerjisi güçlü lider imajını veriyor. Üçüncüsü ise; terör, dış güçler... Türkiye'de bir seçim oluyor ve seçim sonucunda bir takım insanlar 'Yunan gavurunu yendik' diyorlar" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Tv Haberleri