Deprem mahalleyi ikiye ayırdı: Komşuya merdivenle gidiyorlar

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Salyan Mahallesi'nde meydana gelen depremlerin ardından ilginç bir kırık oluştu. Vatandaşlar, mahalleyi ikiye bölen, yüksekliği 1,5 veya 3 metre olan kırıklar nedeniyle, yolun diğer tarafına merdivenle geçmeye başladı. Can kaybının olmadığı mahallede 60’ı aşkın küçükbaş hayvan ise oluşan yarıklarda altında kalarak öldü.

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından sadece 28 evin bulunduğu Göksun ilçesinin Salyan Mahallesi ağır hasar aldı.

Can kaybının bulunmadığı mahallede 3 ev dışındaki tüm binalar ise yıkıldı. Ancak mahallede ortaya çıkan görüntüler bölge sakinlerini şaşkına çevirdi. Arazi ve yollarda büyük yarıklar, yükselmeler ve çökmeler meydana geldi.

YOLUN DİĞER TARAFINA GEÇMEK İÇİN MERDİVEN KULLANIYORLAR

Mahalle içindeki yolun iki tarafı arasında genişliği yaklaşık 1 metre olan 1,5 metre civarında yükseklik farkı ortaya çıktı. Mahalle sakinleri, çökme oluşan yerlerde yolun diğer tarafına geçmek için ahşap merdivenler kullanmaya başladı.

Meydana gelen ilginç çökmenin 6 Şubat’taki ilk depremde değil ikinci depremde olduğunu söyleyen mahalle sakini Serkan Zor, "Yarıklar, yüzey kırıkları da depremden sonra oluştu. Bunların derinliği yaklaşık 3 metre. Mahallenin içinden geçiyor bunlar, mahallede bir yerden başka bir yere gitmek için merdiven dayamak gerekiyor. Ancak o şekilde geçebiliyoruz" dedi.

60 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KIRIĞIN OLDUĞU ENKAZDA ÖLDÜ

Depremden etkilenen mahallelinin çadır ve konteynerlerde kaldığını söyleyen Zor, "Küçükbaş hayvanlarımız vardı 60 tane. Kırığın olduğu yerde hepsi enkaz altında kalıp öldü. Birçok evde büyükbaş hayvanlar vardı, sağ çıkardıklarımız 3-4 tane. Kalan hepsi öldü” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Büşra Pekin zayıflama sırrını ilk kez açıkladı! Bu yöntemle 15 kilo vermek garanti, siz de tığ gibi olabilirsiniz
Meteoroloji baharın geleceği tarihi açıkladı! Deprem bölgesinde ise kara bulutlar dolaşmaya devam edecek...
Lotodan milyoner olan Kürşat Yıldırım, şimdi de piyangoyu tutturdu! Bakın bu kez parayı nereye harcadı...

Şehir Haberleri Haberleri