Kanarya’da ayrılık rüzgarı

İki kulvarda şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, kadrosundaki yabancı sayısını azaltmak için çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-Lacivertliler, yapacağı satışlardan en az 50 milyon euro gelir elde etmek isterken açılacak yabancı kontenjanını ise kaliteli isimlerle dolduracak.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk ihtimali mucizelere kalan ve Türkiye Kupası’nda ise finale yükselen Fenerbahçe, gelecek sezonun kadro planlamalarına başladı. Sarı-Lacivertliler ilk olarak elden çıkarılacak isimlere öncelik verecek. Daha önce Giuliano, Josef de Souza, Eljif Elmas, Vedat Muriqi ve Min Jae-Kim’in satışından kulüp kasasına yaklaşık 77 milyon euro koyan Sarı-Lacivertli yönetim, Avrupalı devlere yaptığı satışlara bu yıl da devam ederek kasasını dolduracak. Bu doğrultuda öncelik yabancı sınırı için yer açmak olarak belirlendi.

Takımda yeterli süreyi bulamayan ve beklenen katkıyı sağlayamayan isimlerle yol ayrımına gidilmesi kaçınılmaz hale gelirken teknik heyetin durumu da satışlarda belirleyici rol oynayacak. Jorge Jesus ile yola devam edecekmiş gibi hareket eden yönetim, tecrübeli hocanın raporu ile hamlelerine başlayacak. Yönetimin bu yaz 50 milyon euroya yakın gelir elde etmeyi planladığı öğrenildi. Ferdi, Szalai ve Arda Güler, yüksek bedelle satılması beklenen isimler. Berisha’nın Augsburg’a satışından gelecek 4 milyon euro, Braga’ya kiralanan Bruma’dan 6-7 milyon euro bandındaki gelir beklentisi ve ve Genk’e kiralanan Samatta’nın da satışından kasaya konacak 4 milyon euro ilk etapta can suyu olacak.

Fenerbahçe gelecek sezona bambaşka bir yabancı kadrosu ile girmeye hazırlanıyor. Sarı-Lacivertliler için bu yaz oldukça hareketli geçecek. Diego Rossi, Bright Osayi Samuel, Joao Pedro, Joshua King, Gustavo Henrique ve Miguel Crespo’ya iyi teklifler gelirse değerlendirelecek. Oosterwolde ise sezon başı kampında denenecek. Szalai’ye 15 milyon euro civarında teklif gelirse gitmesine onay verilecek. Miha Zajc ve Enner Valencia’ya yeni teklif yapılırken oyuncularla imza aşamasına henüz gelinemedi.

Jorge Jesus’un son dönemde şans vermediği isimlerde Osayi-Samuel, Miguel Crespo ve Miha Zajc da takımdan ayrılmaya istekli oyuncular arasında başı çekiyor. Portekizli hoca ile yola devam edilmemesi durumunda Zajc, kendisine önerilen yeni sözleşmeye imza atacak. Ancak Jesus’un kalması halinde üç oyuncu da takımdan ayrılma isteğini yönetime iletecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri