Halı yıkamacılara para dökmeye son! Halıdaki lekeleri tek bir karışımla temizleyin

Halıdaki lekeleri yıkamacıya gitmeden temizlemek için bazı tüyolar bulunmakta. Bu tüyoları uygulayarak halınızı yepyeni bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. İşte detaylar...

Halılar, evimizde en çok kirlenen ve lekelenen ürünlerin başında gelmektedir. Halılarınızı sık sık süpürüyor olsanız da, zamanla derinlemesine temizlenmeleri gerekmektedir, özellikle havalar soğumadan önce. İşte halı temizlemenin püf noktaları...

LİMON SUYU, SİRKE VE BULAŞIK DETARJANI İLE HALI TEMİZLEME


Halınızdaki lekeleri hızlıca temizlemek için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Lekenin farkına ne kadar çabuk varırsanız, temizleme işlemi o kadar kolay olacaktır. Hemen birkaç damla limon suyu sıkarak lekenin üzerine uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından ıslak bir bez kullanarak nazikçe silin.

İşinizi daha da kolaylaştırmak için bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bir kaba ılık su, bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve limon suyu ekleyin. Bu karışımı lekeli bölgeye uygulayın ve temiz bir bezle dikkatlice silin. Halınızdaki lekelerin kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz.

BEYAZ SABUN, ASETON, SODA TOZU İLE HALI TEMİZLEME


Bir banyo kovasına sıcak su doldurun, ardından içine bir kalıp beyaz sabunu batırıp lekeli bölgeye sürün. Birkaç dakika boyunca bastırarak ovun. Sonrasında suya 2 su bardağı beyaz sirke ekleyin. Temiz bir sünger veya eski bir banyo lifini sirkeli suya batırıp lekenin üzerinde 10 dakika bekletin.

Alternatif olarak, soda tozu ve limon suyu kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı soda tozunu lekenin üzerine serpin, ardından limon suyu dökün. Temiz bir süngerle ovlayın.

Makyaj temizleme suyu veya oje temizleyici, yani aseton de leke çıkarmada etkili bir yöntem olabilir. Lekenin üzerine yoğun bir şekilde bu ürünlerden birini döküp temiz ıslak bir bezle ovlayın.

Bulaşık parlatıcısı da halı lekeleri için etkili bir seçenek olabilir. Lekenin üzerine direkt olarak bulaşık parlatıcısı döküp bir süngerle ovlayarak temizleyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri