Anadolu Üniversitesi DGS kayıtları nasıl yapılır? AÖF DGS kayıt belgeleri! Tıkla Öğren

Anadolu Üniversitesi DGS kayıtları nasıl yapılır? AÖF DGS kayıt belgeleri! Tıkla Öğren

Haberimizden merak ettiğiniz Anadolu Üniversitesi DGS kayıtlarına kolaylıkla ulaşabilir yapmanız gereken işlemleri bulabilirsiniz. 2016 DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylarda en çok AÖF DGS kayıtları nasıl ve nereden yapılır gibi soruları merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan kayıtlar için gerekli belgeler, internet başvurusu ve tüm yapmanız gereken işlemleri bulabilir ayrıntıları takip ederek kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar Anadolu Üniversitesi DGS kayıtları nasıl yapılır merak etmeye başladı. Peki kayıtlar nereden ve nasıl yapılacak? Kayıt için gerekli belgeler neler? Siz de haberimizden AÖF DGS kayıtlarını ve tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabilir detayları bulabilirsiniz. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2016-2017 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2016 Dikey Geçiş Sınavına girmek zorundadırlar. Bu sınavdan alınanan sonuç ile birlikte adaylar Anadolu Ünversitesine kayıtlarını yapabilecekler...

Açıköğretim Fakültesi DGS kayıtları ve her türlü işlemler hakkında ayrıntılar netleşti. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş (DGS'de başarılı olanlar) yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülüyor.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2016-DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklandı.

2016 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLA ÖĞREN!

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.

DİKEY GEÇİŞ

“Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler.

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2016-2017 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2016 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.

AÖF DGS KAYIT İÇİN TIKLAYIN...

2016 Dikey Geçiş Sınavı (2016-DGS) 31 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olup sınava girmek isteyen adaylar 31 Mayıs – 20 Haziran 2016 tarihleri arasında 2016-DGS kılavuzundaki başvuru koşullarındaki açıklamalara göre başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ais.osym.gov.tr) yapacaklardır.

İNTERNET BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak kayıt yaptırmak isteyen adaylar; İnternet başvuru işlemlerini kayit.anadolu.edu.tr adresinin Türkiye Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri bağlantısına tıkladıktan sonra Dikey Geçiş bağlantısından yapacaklardır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR/BELGELER

1) İnternet Başvuru Belgesi

2) Fotoğraflı-İmzalı Form

3) Öğrenci Bilgi Formu

4) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

5) Öğrenim Belgesi

6) Fotoğraf

7) Askerlik Durum Belgesi

16-10/18/screenshot_4.jpg

ÖDEMELER

Kayıt yaptıracak adaylar ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdir. Ancak 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 11/3 maddesi “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payını ödeyeceklerdir. Bakanlar Kurulu Kararı gereği öğrencilerin öğrenim durumlarına göre alınması gereken ₺35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarı tüm öğrencilerin kayıt işlemleri bittikten sonra fark yapılarak banka sistemine yüklenecektir.

2016-2017 AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017

BUNA DİKKAT

İnternet başvuru ve kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır.İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresinin son gününü beklemeden bizzat AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız. Açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak İnternet Başvuru işleminizi gerçekleştiriniz ve başvurunuzun sonunda elde edeceğiniz elektronik belgenin (PDF) yazıcı dökümlerini alınız.

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET İŞLEMLERİ

Muafiyet ile ilgili ayrıntılı bilgi anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Duyurular bölümünde ayrıca ilan edilmektedir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca bu kılavuzda açıklanan kural ve kararları konu alan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı önemle duyurulur. İnternet Başvuru, Kayıt, Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarında yer alan programlar, program kapsamları, öğretim yöntemleri, kurallar ve işlemler; yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin yetkili kurullarınca alınan kararlar gereği değiştirilebilir. Duyurusu yapılan işlemler, yeni kararlara göre yürütülür.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU SİLECEK

10 Ekim Pazartesi günü TRT Okul kanalında katıldığı programda soruları yanıtlayan Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 4 yanlış 1 doğruyu götürecek uygulamasına yeşil ışık yaktı. Gündoğan yaptığı açıklamada “YÖK Ölçme değerlendirme ile ilgili bir standart oluşturmak istiyor. YÖK ün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre bu yıldan itibaren Açıköğretim fakültesi (AÖF) yanlış cevapların doğru cevapları götürme uygulamasını yapacağız. Bu değişiklik sadece bizde değil, ülkemizde eğitim sunan tüm Açıköğretim fakülteleri tarafından uygulanacaktır “ dedi. Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.

Haberimizden merak ettiğiniz Anadolu Üniversitesi DGS kayıtlarına kolaylıkla ulaşabilir yapmanız gereken işlemleri bulabilirsiniz. 2016 DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylarda en çok AÖF DGS kayıtları nasıl ve nerden yapılır gibi soruları merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan kayıtlar içn gerekli belgeler ve tüm yapmanız gereken işlemleri bulabilir ayrıntıları takip ederek kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN