Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giden binlerce vatandaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 81'inci yılında kabrinde andı. Bazı aileler kundaktaki bebekleriyle Anıtkabir'e gelirken, taraftar grupları, öğrenciler ve yaşlıların da arasında olduğu her yaştan vatandaşlar dua etti, Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı.

Anıtkabir, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından ziyarete açıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen binlerce vatandaş, taşıdıkları Türk bayrakları ve çiçeklerle Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Dualar eden vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı.

Askerlerin nöbet değişimini ilgiyle izleyen vatandaşlar, Anıtkabir Müzesi'ni de gezdi.

BEBEKLER DE ANITKABİR'DEYDİ YAŞLILAR DA 

Anıtkabir'i ziyarete kundakta kızıyla gelen Burhan Demirel, "Biz, Ankara'ya Bolu'dan geldik. Çok hüzünlüyüz. Karmaşık duygular içerisindeyiz. Hem sevinçliyiz burada olmaktan dolayı, Ata'mızın ölüm gününden dolayı da üzüntülüyüz. Çocuklarımızla Ata'mızı ziyarete geldik." dedi.

Emekli Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay Komutan Yardımcısı 87 yaşındaki Piyade Albay Gültekin Alpugan da Harp Okulu'ndan 1953 yılında mezun olduğunu belirterek, Atatürk'ün naaşının bulunduğu top arabasını Etnografya Müzesi'nden Anıtkabir'e getirenlerden biri olduğunu ifade etti.

Bunun, çocuklarına bırakacağı en büyük şeref ve  onur olduğunu vurgulayan Alpugan, "Atatürk'ün felsefesini, ilkelerini çok iyi tetkik ettim. Dün, Atatürk'ün Balıkesir'de verdiği hutbeyi dinledim, hayran kaldım. Hem dinimizin hem de Cumhuriyet'imizin ne kadar ulvi olduğuna Atatürk orada işaret etmiş. Bunu gördükten sonra içimde daha çok nefret duydum Atatürk'e hakaret edenlere, onu hiçe sayanlara." diye konuştu.

TARAFTARLAR DA ATATÜRK'E KOŞTU

İlkokul öğrencisi Ersan İlhan da "Hüzünlüyüz, Cumhuriyet'imizi kuran Atatürk bugün vefat etti. Atatürk'ü ziyaret için heyecanla geldik." dedi.

Düzce'den gelen Songül Göksu da "Anıtkabir bizim için büyük anlamı olan bir yer. Atatürk bizim vazgeçilmez, en büyük önderimiz. Onun acısını sanki babamı kaybetmişim gibi hissediyorum. Üzüntüsü, acısı hala yüreğimizde, hiçbir zaman çıkmadı, çıkmayacak. Bize, Türkiye Cumhuriyeti'ni sunan, kadın haklarımızı özgürce elimize veren en büyük liderimizdir Atatürk." ifadelerini kullandı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN