Ankara Büyükşehir, Kent Konseyleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak

Ankara Büyükşehir, Kent Konseyleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak

Ankara Kent Konseyi bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.

İzmir ve İstanbul Kent Konseyi’nden sonra bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı Ankara Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde online olarak gerçekleştirilecek.

DOĞAL AFETLERDE KENT KONSEYLERİ VE BELEDİYELERİN ÖNEMİ KONUŞULACAK

Pandemi süreci nedeniyle 12 Kasım Perşembe günü zoom üzerinden Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda yapılacak olan toplantıda, İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kent konseylerinin ve belediyelerin doğal afetlerde dayanışması ve kriz yöntemiyle ilgili konular değerlendirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış konuşmasını yapacağı toplantıya; İzmir, Mersin, Eskişehir, Tekirdağ, Hatay ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanları da zoom üzerinden katılacak. Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da büyükşehir belediyelerinin kent konseyleriyle birlikte karar ve önerileri masaya yatıracak.

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ

Başkent’te toplumsal farkındalık çalışmalarına imza atmaya devam eden Ankara Kent Konseyi, 11 Kasım Çarşamba günü Türkiye ve dünyadaki gıda israfına ve orman yangınlarına dikkat çekmek için ağaç dikimi etkinliği düzenleyecek.

Ankara Kent Konseyi Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubu ile Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu organizasyonunda “Hatay Hepimizin Meselesidir”, “Fidanlar Sahipsiz Kalmayacak” ve “Afiyet Olsun İsraf Olmasın” temasıyla Turan Güneş Bulvarı ve Elmadağ’da karaçam ve meşe palamudu fidanı dikilecek.

“Turuncu Bayrak” oluşumu ve Ankara Volkswagen Fun Clup gönüllülerinin desteği, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Bahçelievler Derneği ve Elmadağ Belediyesinin katkılarıyla saat 11.00’da Turan Güneş Bulvarı üzerinde 111 karaçam fidanı dikimi gerçekleştirilecek.

Ankara Kent Konseyi tüm gönüllülerle birlikte saat 15.15’te Elmadağ Hatıra Ormanı için ilçe sakinleriyle 211 karaçam ve 111 adet meşe palamudu dikimi de yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN