AÖL ders geçme notu kaç? AÖL ve MAÖL’den mezun olmak için kaç kredi lazım?

AÖL ders geçme notu kaç? AÖL ve MAÖL’den mezun olmak için kaç kredi lazım?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan açıköğretim lisesi ders geçme notu, geçtiğimiz yıllarda açıklanmıştı. Eğitimini dışarıdan sürdüren yüzbinlerce adayın okuduğu AÖL ve MAÖL’den mezun olmak için alınan derslerden belli bir miktar kredi toplamak gerekiyor.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda yapılan AÖL ve MAÖL sınavlarının ardından öğrenciler, ders geçme notu ile ilgili hesaplamalara ağırlık veriyor. Her dönem topladıkları krediye göre mezun olarak okulu tamamlıyor.

AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açıköğretim Lisesi (MAÖL) sınavlarında geçerli olan ve günümüzde uygulanan Açık Lise ders geçme notu 45 puan olarak paylaşılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde gerçekleştirilen değişiklikle örgün liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmişti. Fakat bu güncelleme şu ana dek Açık Öğretim Lisesi’nde uygulanmamıştı.

Açık Öğretim Lisesi sınavları dönem sonlarında, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılıyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında; her doğru cevabın değeri 5 puan olarak hesaplanır. Her dersten 20 soru sorulurken, her soru 4 seçeneklidir. Sınavda, 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci 45 puan alarak başarılı olur.

Açık lise sınavlarında yanlış yanıtlar doğru cevapları hiç bir biçimde götürmez.

Açık Öğretim Lisesi sınavları senede 3 defa olmak üzere cumartesi günü 2 oturum, pazar günü de tek oturum şeklinde yapılıyor. Adaylar, sınavına gireceği dersleri öğrenci sayfasından kendileri seçer.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ’NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması şartı aranıyor. Bunların öğrencilik hâllerine göre dağılımı şu şekildedir;

Alansızlar için: 120 kredi “ortak”, 72 kredi ise “seçmeli” derslerden tamamlanması,

Alanlılar için: 112 kredi “ortak”, 80 kredi ise “alan” kredisi olması gerekir.

Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti olarak biliniyor, daha çok bir kredi ile de mezun olunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN