Arazide tansiyon yüksek

Arazide tansiyon yüksek

Bundan birkaç sene önce pick-up araçlara sadece ticari iş ortağı gözüyle bakılıyordu. Fakat son yıllarda değişen ve gelişen teknoloji bu modellere deyim yerindeyse çağ atlattı. Artık yük taşımakla birlikte, SUV ve aile konforunu bir araya getiren modeller her alanda kullanılıyor. Bu sınıfta dikkat çeken Isuzu D-Max, Nissan Navara ve Fiat Fullback modellerini ilk kez bir araya getirdik.

ALİ YILDIRIM

Pick-up modeller gerek konforu gerekse büyük hacimleriyle son dönemde adından oldukça söz ettiriyor. Markaların birbirinden güçlü pick-up modelleri, arazi yetenekleriyle oldukları kadar düşük kullanım maliyetleriyle de tüketicinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Bu sınıf ve git gide artan donanımlarla SUV’lere ciddi bir alternatif olmaya başladı. Bizim de farklı zaman dilimlerinde konuğumuz olan 3 farklı pick-up modelini sizler için bir araya getirdik.

İLK MODELİMİZ ISUZU D-MAX: Isuzu, yenilediği D-Max’te artık 1.9 litrelik dizel motora görev veriyor. 164 beygirlik yeni ünite, yeterli çekişi ve düşük tüketimi, V-Cross versiyonu ise zengin donanımıyla iddialı.

İKİNCİ MODEL NİSSAN NAVARA: Nissan’ın 80 yıllık deneyimiyle ortaya çıkan yeni Navara, yeni arka süspansiyonun da katkısıyla son derece konforlu olduğu kadar üstün yol tutuş dinamikleri de sergiliyor.

ÜÇÜNCÜ MODEL FİAT FULLBACK: Fiat, Fullback pazara hızlı girdi. Güçlü motoru ve başarılı çekiş sistemiyle öne çıkan aracın donanım listesi de oldukça zengin.

Tasarım konusundan başlayacak olursak Isuzu D-Max, çift kabinle sunuluyor. V-Cross donanımıyla konuğumuz olan araç 981 kilogramlık taşıma kapasitesine sahip. Üstelik yük alanı da 1.55 metre uzunluğu ve 1.53 metrelik genişliğiyle oldukça hacimli. Şık tasarımıyla SUV’lara bile alternatif olabilen araçta, 18 inçlik alaşım jantlara geçirilen 255 milimetrelik lastiklerle sunuluyor. Yan eğim açısı 49 dereceyi buluyor. Arazi kullanımında oldukça yetenekli olan araçta yokuş kalkış desteği ve eğimde iniş destek sistemi de yer alıyor. Araç, 70 santime kadar su geçişlerinde de başarılı.

Sportif tasarımıyla dikkat çeken Nissan Navara, dış mekânda LED gündüz farları ve krom kaplamalarıyla dikkat çekiyor. Araç, 1 ton yük taşıma kapasitesine 3500 kg römork çekme kapasitesi ile beklentileri en iyi şekilde karşılıyor. Navara’nın ön tasarımında geniş ve yayvan ızgara ile onunla uyumlu farlar dikkat çekiyor. Aracın heybetli görünümü desteklemek için büyük tasarlanan öğeler güler yüzlü bir ifade katmış.

Pazarın en iri modellerinden olan Fiat Fullback, 5.28 metrelik uzunluğu, 1.81 metrelik genişliği ve 1.78 metrelik yüksekliğiyle oldukça hacimli bir karosere sahip. Aks aralığı bile 3 metre olan araç, buna rağmen 5.9 metrelik dönüş yarıçapına sahip. Çift kabinli tasarımla sunulan aracın kasa uzunluğu 1.52 metre, genişliği ise 1.47 metreyi buluyor. Yerden yüksekliği 205 milimetre olan aracın tasarımı oldukça şık.

İÇ MEKANLAR ÇAĞ ATLAMIŞ

Isuzu D-Max’in iç mekanı otomobilleri aratmıyor. 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip D-Vision multimedya sistemi yer alıyor. Geri görüş kamerasına da ev sahipliği yapan ekran, Android işletim sistemini kullanıyor. Geniş iç mekânda hem öne hem arkada bolca yaşam alanı sunuluyor. Vites kolunun yanına yerleştirilen dairesel kumanda, arkadan itiş, 4 tekerlekten çekiş ve ağır arazi sürüş modlarına sahip. Nissan Navara iç mekânda sürücüyü rahatlatıyor. Eski nesil Navara’nın bu kadar popüler olmasında kuşkusuz konfor seviyesi yüksek iç mekanının etkisi büyüktü. Yeni nesilde de Nissan benzer bir karar alarak aracın iç mekânında binek modelleri andıran hatlara yer vermiş. Aracın uzun dingil mesafesi sayesinde iç mekânı oldukça geniş. Arka koltuklardaki eğimi değiştirilen sırtlıklar daha konforlu ve geniş bir alanda yolculuk yapılmasını sağlamış. Fiat Fullback’in kabinine ulaşmak için tırmanmak gerekiyor. İç mekânda sunulan yaşam alanı hem ön hem arka sırada oldukça ferah. 6.8 inçlik dokunmatik ekrandan pek çok komuta ulaşmak mümkün. İç mekandaki işçilik ve ergonomi oldukça başarılı. Malzeme kalitesi ise sınıf standartlarını rahatlıkla karşılıyor. İç mekândan herhangi bir tıkırtı sesi gelmemesi övgüyü hak ediyor. Yüksek sürüş pozisyonu yola hakimiyeti artırıyor.

TÜKETİMLER OLDUKÇA YAKIN

Isuzu D-Max’in kalbi küçük hacimle birlikte oldukça avantajlı görülse de asılında diğer rakiplerinden hiçbir farkı neredeyse yok. Araçta 1.9 litrelik dizel ünite var. 164 beygir güç ve 360 nm tork üretiyor. 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen motor, 4 tekerlekten çekiş ve otomatik şanzımanla ortalama 7.8 litre tüketiyor. Biz ise 8.5 litrelik ortalamayı yakaladık. Fiat Fullback için 2.4 litrelik dizel motor bulunuyor. 180 beygir güç ve 430 nm tork üreten motor, 5 ileri otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Oldukça atak bir yapıya sahip motor, aracı saatte 177 kilometre sürate ulaştırıyor. Performans olarak beklentileri rahatlıkla karşılayan araç, tüketim değerlerinde de farklı bir yol izlemiyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 7.2 litre. Ağırlıklı şehir içinde yer alan parkurumuzda elde ettiğimiz 9 litrelik makul. Nissan Navara’da kullanılan, 2.3 litrelik motor 190 beygir gücünde. 4 çeker sistemini de kullanan model, 180 km hız yapıyor. 0-100 km hızlanmasını araç, 10.8 saniyede tamamlıyor. Fabrika verisi olarak 100 km’de 7 litre tüketen model, bizim kullanımımız boyunca 8.5 litrelik tüketim gerçekleştirdi.

18-12/24/ku-1545611655.jpg

‘KARAR OTOMOBİL’ YORUMU

D-Max V-Cross, asfaltta sınıfının en konforlu üyelerinden olmasa da, sarsıntısız bir sürüş vadediyor. Performans olarak beklentileri karşılayan otomobil, konu frenler olduğunda da sürücüsünü tedirgin etmiyor. Arazide kendini evinde hisseden araç, başarılı çekiş özellikleri ve esnek yapısıyla keyifli bir sürüş sunuyor. Nissan Navara Plantinum’un ise en dikkat çeken özelliği hiç kuşkusuz konforu. Aracın arka süspansiyonunda çok kollu bağlantılara yer veriliş. Bu sayede de aracın konfor seviyesi rakiplerine kıyasla oldukça yüksek. Arazide de istekli olan model, iyi yol tutuyor. Fiat Fullback Fullrock ise virajlarda yüksek karoser sebebiyle yatma eğilimi olsa da aracın yol tutuş özellikleri de oldukça tatmin edici. Performans olarak beklentileri rahatlıkla karşılayan aracın arazi yeteneği sınıfının en iyilerinden.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN