Arıcılara 'aşırı sıcak' uyarısı

Arıcılara 'aşırı sıcak' uyarısı

Aydın'da, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye başlayan sıcaklara maruz kalan arı kolonilerinin strese girebileceği belirtilerek, üreticilerden bazı tedbirlerin alınmasını istendi.

Meteorolojik verilere göre ülke genelinde etkili olmaya başlayan yaz sıcaklarının özellikle Ege ve Aydın’da çok daha yüksek hissedilmeye başlandığını kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, bulundukları ortam ve kovanları uygun olmayan pek çok arı kolonisinin geçen yıllarda aşırı sıcak nedeniyle kaybedildiğini hatırlattı.

Meteorolojik verilere göre bölgede sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini kaydeden Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

“37 derecenin üzerindeki sıcaklıklar arılar için sıkıntıdır. Bölgemizde bu günlerde sıcaklık 50 dereceye yaklaşıyor. Arıları yaylada değil de ovada olan arıcılarımızın bu günlerde daha dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var. Kovanlara sıcağı yansıtması için kireçlemek ve örtü tahtası yerine kullanılan malzemenin de izolasyon görevi gören malzemelerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bunun yanında kovanın havalandırma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışır durumda olması çok önemli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN