Arif Kocabıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık neden gözaltına alındı?

Arif Kocabıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık neden gözaltına alındı?

Gözaltına alınan Arif Kocabıyık ne dedi? Youtube'da İlave TV isimli kanalda sokak röportajları yapan muhabir Arif Kocabıyık'ın gözaltına alındığı haberi sosyal medyada merak uyandırdı. Antalya'da kendi imkanlarıyla gündemdeki konular üzerine sokak röportajları gerçekleştiren Arif Kocabıyık'ın neden gözaltına alındığı internette araştırılıyor. Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da paylaştığı videoda, "Bu ülkenin malını, mülkünü talan edenlerden hesap soracağız" sözleri nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi. İşte, 'Arif Kocabıyık biyografisi'...

'Arif Kocabıyık kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık neden gözaltına alındı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Video paylaşım sitesi Youtube'da İlave TV adlı kanalda muhabirlik yapan Arif Kocabıyık'ın, paylaştığı bir videoda sarf ettiği sözler nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Arif Kocabıyık'ın ne söylediği sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Daha önce Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik olduğu sırada öğrencilere orantısız güç uyguladığı öne sürülen isim, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berki Elvan'a yönelik küfürlü paylaşımıyla gündeme gelmişti. Detaylar haberimizde...

ARİF KOCABIYIK NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Sokak röportajlarıyla tanınan 37 yaşındaki Arif Kocabıyık, paylaştığı bir videoda söylediği sözleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle Kahramanmaraş'ta gözaltına alındı.

Gündeme dair yaptığı sokak röportajlarını İlave TV isimli Youtube kanalından paylaşan muhabir Arif Kocabıyık, bugün otomobiliyle geldiği Kahramanmaraş'ta gözaltına alındı.

Emniyete götürülen Kocabıyık'ın geçen pazar günü paylaştığı bir videoda söylediği sözleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN ARİF KOCABIYIK NE DEDİ?

Arif Kocabıyık'ın gözaltına alınmasına neden olan sözlerinin Instagram hesabında paylaştığı bir videoda, "Bu ülkenin malını, mülkünü talan edenlerden hesap soracağız" ifadeleri olduğu ileri sürüldü. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

İlave TV'deki son video ise şöyle:

ARİF KOCABIYIK KİMDİR?

1983 yılında dünyaya gelmiştir. Gündemdeki konular üzerine yaptığı sokak röportajları ve verdiği yanıtlarla zaman zaman gündem olan Arif Kocabıyık, bazı kesimlerce 'sosyal medya fenomeni' olarak bilinmektedir. Kendi imkanları ile Antalya sokaklarında röportajlar yapmaktadır.

Sosyal medyada kullanıcıları, Arif Kocabıyık'ın Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik olduğu sırada öğrencilerin bir eyleminde, iddiaya göre, copunu öğrenciye doğru savurduğuna dair bir fotoğraf paylaştı.

Öte yandan 2017 yılındaki yaptığı bir Instagram paylaşımında, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde başından biber gazı fişeği ile vurulması sonucunda 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'a küfrettiği iddia edildi.

Sosyal medya kullanıcıları, Arif Kocabıyık'ın özel güvenlik kıyafetli fotoğraflarını ve bozkurt işaretleri yaparak paylaştığı fotoğrafları da paylaştı.

"ÜLKÜCÜ OLDUĞUMU HİÇBİR ZAMAN GİZLEMEDİM"

Özel güvenlik olduğu sırada öğrencileri darp etmesinden dolayı sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olan Arif Kocabıyık, videolu bir açıklama yaptı. Kocabıyık, Berkin Elvan konusuna açıklık getirirken, paylaşımın doğru olduğunu ancak kendisinin söz konusu paylaşımı yapmadığını ifade etti.

Kocabıyık, 3 kişinin hesabı yönettiğini belirtirken, bu paylaşımı da ilk olarak hesabı açan arkadaşının yaptığını, gelen tepkiler üzerine fotoğrafı fark ettiğini ve kaldırdığını ifade etti.

Kocabıyık, "Ben ne Berkin Elvan'a ne de Gezi'de hayatını kaybeden insanlara bugüne kadar hiç hakaret etmedim. Bulamazlar da zaten. İçtenlikle söylüyorum çok üzüldüm. Tekrardan paylaşım için özür diliyorum" dedi.

Öğrencileri copladığına dair iddialara da bir açıklama getiren Arif Kocabıyık, bir fotoğraf paylaşarak, "Hakkımda öğrencileri copladığım olarak gösterilen görsel bana ait değildir" diye yazdı.

Kocabıyık, "Ayriyetten hiç bir zaman ülkcü olduğumu gizlemedim. Şu anki yönetim biçimine itirazım olduğunu, ülkenin durumunun iyi gitmediğini ve bu yüzden MHP ile ilişkimi kestiğini açıklamıştım. Hiç bir zaman ırkçılık yapmadım yapmam da" diye de ekledi.

ARİF KOCABIYIK KAÇ YAŞINDA?

1983 doğumlu olan İlave TV muhabiri, 2020 yılı itibariyle 37 yaşındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN