Arıza neden bitiyor? Show TV'yi finale zorlayan 'Teşkilat' kararı!

Arıza neden bitiyor? Show TV'yi finale zorlayan 'Teşkilat' kararı!

Arıza dizinin istenilen reytinglere ulaşamaması nedeniyle bir süredir Show TV'nin 'yayından kaldırma' kararı alacağı konuşuluyordu. TRT 1'nin aynı saat diliminde yayın hayatına başlayan 'Teşkilat' dizisine karşı reytinglerde hüsrana uğrayan Arıza dizisinin, tahmin edildiği gibi 11 Nisan 2021 günü 30. bölümle ekranlara veda edeceği öğrenildi.

Güçlü oyuncu kadrosuna sahip Arıza dizisi için 'erken final' kararı verildi. Başrollerini Tolga Sarıtaş, Ayça Ayşin Turan, Ahmet Mümtaz Taylan, Dilara Aksüyek'in paylaştığı dizinin izlenme oranları bir dönem parlak bir şekilde ilerlemiş olsa da, TRT 1'de başlayan Teşkilat dizisinden sonra ciddi şekilde reyting kaybetti.

ARIZA 27. BÖLÜM 1. FRAGMAN

ARIZA DİZİSİ FİNAL BÖLÜMÜ NE ZAMAN?

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Arıza dizisi 30. bölümle birlikte izleyicilere veda edecek. Bu akşam ekranlara gelecek 27. bölümün ardından 3 bölüm daha yayınlanacak dizi, 11 Nisan 2021 Pazar günü ekranlara gelecek 30. bölümle final yapacak.

ARIZA DİZİSİ NEDEN BİTİYOR?

Bu sezonun başında yayın hayatına başlayan Arıza dizisi, sezonun ortasına kadar kabul edilebilir reytingler elde etti ve Show TV'de yayınlanmaya devam etti. Fakat sezonun ortasında TRT 1'de pazar günleri izleyiciyle buluşmaya başlayan Teşkilat dizisi, aynı saatte yayında olan Arıza dizisinin reytinglerini düşürdü. Yüksek bütçeli Arıza dizisi, giderini karşılayacak reytingleri elde edememeye başlayınca kanal tarafından 'erken final' kararı alındı.

e5462dc8ac2d3864af32f2aafff2ad84-840.jpg

27. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ekranların sevilen dizisi Arıza'nın 27. bölümü, 21 Mart 2021 Pazar günü saat 21.00'de Show TV'de ekranlara gelecek. Fakat öncesinde saat 20.00'de ise son bölümün özeti yayınlanacak. Arıza tüm bölümler izlemek için dizinin Youtube sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Arıza son bölümde neler oldu, hatırlayalım: Kardeşi Mert'in ve Haşmet Ağa'nın uğradıkları saldırıdan sonra Ali Rıza, intikam yemini etti. Burak, Murat, Mithat ve Balaban'a karşı harekete geçen Ali Rıza, başlattığı savaşta yanında güvenebileceği bir yoldaş olmasını istedi. Orduda görev yaptığı sırada silah arkadaşı olan Aslan'ı arayan Ali Rıza, gireceği savaşta onu yanında görmek istediğini söyledi. Aslan ise vazifesini bir kenara bırakarak Ali Rıza için İstanbul'a döndü. İkili Ali Rıza'nın intikamı için operasyona başladı.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Arıza 27. bölüm özeti: Ali Rıza babasının aradığını Halide'ye söylerken, İhtiyar'ın sözleri akıllara "Ali Rıza'ya gerçeği söyleyecek mi?" sorusunu getiriyor. Burak ve Murat, Ali Rıza'ya haber sızdıran kişiyi öğrenmek isterken, Füsun'un tedirgin hali dikkat çekiyor. Ali Rıza, Haşmet Ağa ve Aslan'ın, Burak ve Mithat ile karşı karşıya geldiği anlarda gerilim giderek yükselirken, savaş bayrakları çekiliyor.

ARIZA DİZİSİ KONUSU NE?

Kulaksız mahallesinde taksici Ali Rıza Altay'ın evine o gün tatlı bir telaş hakimdir. Çünkü ertesi gün Ali Rıza'nın kız kardeşi Nihan'ın düğünü vardır. Nihan'ın ikizi Mert de tezkeresini alıp gece gelir. Tüm bu telaş arasında Ali Rıza ekmek parası için direksiyon sallamaya devam eder. Diğer yandan Halide Gürkan ise babası Haşmet Gürkan’ın 70. yaş günü sebebiyle Fuat Ersoylu tarafından verilen görkemli davete katılır. Bu davet esnasında Fuat Ersoylu'nun oğlu Burak, Halide’ye evlenme teklif eder ama Halide kabul etmez. Burak'la çıkan tartışma sonunda Halide daveti terk eder ve o sırada orada bulunan Rıza'nın taksisine biner. Peşinden gelen Burak, onu taksiden almaya kalkınca, Ali Rıza müdahale eder ve kavga çıkar. Burak hayatının ilk tokadını Ali Rıza’dan yer. Burak bunu unutmaz ve daha sonra Rıza'nın kız kardeşinin düğününü basar. Halide de olacakları tahmin ederek düğüne gelmiştir. Ancak işler kontrolden çıkar. Ve o geceden sonra bir daha hiçbir şey ne Ali Rıza, ne de Halide için eskisi gibi olur.

ARIZA 27. BÖLÜM 2. FRAGMAN

ARIZA DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

O3 Medya'nın yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Ozan Aksungur'un yazdığı, yönetmenlik koltuğunda Recai Karagöz'ün oturduğu, müziklerini Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Ercan Tanrıverdi'nin yaptığı Arıza dizisi oyuncu kadrosunda; Tolga Sarıtaş (Ali Rıza Altay), Ayça Ayşin Turan (Halide Gürkan), Ahmet Mümtaz Taylan (Haşmet  Gürkan), Dilara Aksüyek (Füsun Yılmaz), Ali Seçkiner Alıcı (Hasan Kırbaş), Yeşim Gül (Rukiye Altay), Olgun Toker (Burak Ersoylu), Levent Can (Fuat Ersoylu), Murat Daltaban (Muzaffer Cura), Cavit Çetin Güner (Murat Ersoylu), Ali Rıza Kubilay (Mithat Tekinoğlu), Yağız Can Konyalı (Mert Altay), Cankat Aydos (Ferit), Hazal Benli (Derya Tekinoğlu), Yeşim Salkım (Melek Tekinoğlu), Kemal Burak Alper (Fiko Fikret), Fatih Dokgöz (Rıfkı), Uygar Özçelik, Pınar Çağlar Gençtürk, Sıla Gözüm, Duygu Akdeniz Katağan, Burak Demir, Gökay Müftüoğlu, Ergun Kuyucu gibi isimler yer alıyor.

ARIZA NEREDE ÇEKİLİYOR?

Arıza dizisinin çekimleri, İstanbul'un farklı semt ve ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Çamlıca tepesi, Ortaköy sırtları, Üsküdar ve Beykoz gibi yerlerde sahneler çekiliyor.

Örneğin, Arıza dizisindeki taksi durağı, Beykoz ilçesinin Paşabahçe semtinde Yalı Erguvan Çıkmazı'nda bulunuyor.

Arıza dizisinin mahalle çekimleri İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan eski kundura fabrikasında gerçekleştiriliyor. Bilindiği üzere eski fabrika, uzun süredir dizi-film platosu olarak kullanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN