Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi! Seçim öncesi dikkat çekti: Milyonlar bu haberi bekliyor!

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi! Seçim öncesi dikkat çekti: Milyonlar bu haberi bekliyor!

Asgari ücrete zam beklentileri artış gösterirken en düşük emekli maaşı ise 5.500 TL'de 7.500 TL'ye yükseltildi. Bununla beraber milyonlarca vatandaş ikramiye ödemeleri için araştırmalara başladı. Yüz binlerce asgari ücretlilerin maaşlarına zam gelip gelmeyeceği yönünde meraklar arttı. İkramiye ödemelerine dair tüm detaylar...

Bayram ikramiyeleriyle beraber milyonlarca kişi araştırmalara başlarken yılda iki defa ödemesi yapılan ikramiye ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son dakika açıklamalarında bulundu. 2023 Bayram ikramiyeleri ne kadar, kimler faydalanabilir?

2023 BAYRAM İKRAMİYE ÖDEMELERİ

2022 senesinde yapılan ikramiye ödemeleri 1100 TL olurken gelen yüzde 82 oranında ki zamla beraber güncel rakam 2 bin TL olarak güncellendi. Hem emekli maaşları hem bayram ikramiyesi adına önümüzdeki günlerde net bir açıklama beklentisi oluştu. Asgari ücretliler için bayram ikramiyesi verilmesi gündemde olurken milyonlarca çalışan Resmi Gazete üzerinden ikramiye kararına baktı.

asgari ücretlilere bayram ikramiyesi

2023 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Yapılan zamlarla beraber en düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken bayram ikramiyesi ise artışa tabi tutularak 2 bin TL olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam açıklamalarıyla beraber gerekirse ara zam içinde zam yapılır açıklamalarında bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Ülkemizde emeklilere bayram ikramiyeleri verilmeye devam ederken özel sektör ve asgari ücretli çalışanlarının da bu ikramiyeden faydalanıp faydalanmayacağı merak konusu oldu. Her sene 2 kere yapılan ikramiye ödemeleri 1.100 TL olurken 2023 senesinde 2 bin TL olarak arttırıldı. Asgari ücretlinin yararlanamadığı bayram ikramiye uygulaması yalnızca emeklileri yakından ilgilendiriyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN