Aşı olmaya bağlamasıyla geldi... Koronavirüs için türkü söyledi

Aşı olmaya bağlamasıyla geldi... Koronavirüs için türkü söyledi

Bayburt'ta Aşık Süphani mahlaslı Ali Sırrı Çoban, koronavirüs aşısı olmaya bağlamasıyla gitti. Aşı olduktan sonra "Korona" adını verdiği türküsünü söyledi.

Bayburt'ta yaşayan Aşık Süphani mahlasıyla 30 yıldır aşıklık kültürün yaşatılmasına katkı sunan Ali Sırrı Çoban, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmak için sağlık ocağına gitti. Çoban'a aynı zamanda bağlaması da eşlik etti.

asi-randevusuna-saziyla-gelen-halk-ozanindan-korona-turkusu-2264-dhaphoto1.jpg

Aynı zamanda sağlık çalışanı da olan Çoban, yöresel kıyafetlerini giyip, eline bağlamasını alıp aşı randevusuna gitti. Görenleri gülümseten Çoban, aşı olduktan sonra bağlaması eşliğinde "Korona" ismini verdiği türküyü seslendirdi. Doktor, hemşire, anestezi teknikeri ve yardımcı personelden oluşan aşı ekibi, sazı ve sözüyle görevlerine renk katan Çoban'a alkışlayarak teşekkür etti.

"SIRASI GELEN AŞISINI VURULSUN"

Herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade eden Ali Sırrı Çoban, “Ben bir sağlık çalışanıyım ama aynı zamanda da bir halk ozanıyım, üzerimdeki bizim yöresel kıyafetimizdir. Ben bütün aşık arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben aşımı vuruldum, sizler de gelin aşınızı olun, öncülük edelim. Herkesin önlemlere uyması gerekiyor. Devlet büyüklerimizin, çağrılarına uymamız lazım. Maskemizi mutlaka takalım, getirilen yasaklara uyalım. Allah razı olsun devletimizden. Ben geldim, aşımı vuruldum. Sırası gelen de gelip aşısını vurulsun. İnşallah bu hastalığı üzerimizden atarız” dedi.

Bu tür etkinliklerin kendilerine moral olduğunu ifade eden Doktor Can Şahin, çok mutlu olduklarını belirtti. Hemşire Asiye Kelleci ise, "Morale ihtiyacımız olan bugünlerde Aşık Süphani olarak tanıdığımız Ali ağabeyimiz bize geldi. Hem aşısını oldu hem de bizlere destek oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

asi-randevusuna-saziyla-gelen-halk-ozanindan-korona-turkusu-2264-dhaphoto5.jpg

Aşık Süphani’nin sazı eşliğinde seslendirdiği türkünün sözleri şu şekilde:

İbret için doğup geldin dünyaya

Zalimlerle işin olsun korona, vay

Zalimin zulmünden çok canlar aktı

Mazlumların ahı cihanı yaktı

Nemrutlara gelen bu sinek haktı

Zalimlerin olsun korona vay

Siyonistler hepsi imana geldi

Zalimlerle işin olsun korona vay

Evlerimiz mevzi, duamız derman

Zalimlerle işin olsun korona

Tevekkül edelim şerri salalım

Süphani’dir birlik olup varalım

Zalimlerle işin olsun korona vay.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN