Aşıda geri sayım başladı: ABD için tarih verildi

Aşıda geri sayım başladı: ABD için tarih verildi

Geliştirdiği aşının yüzde 94 başarıya ulaştığını duyuran Moderna, ABD'ye acil kullanım başvurusunda bulundu. Moderna'dan yapılan açıklamada, Amerikalıların aşıya erişiminin 21 Aralık'ta başlayabileceği belirtildi.

Koronavirüs aşısını kullanıma sunmak için şirketler arasında rekabet kıyasıya sürerken, umutlandıran bir haber ABD'li ilaç şirketi Moderna'dan geldi. Pfizer- BioNTech'ten bir hafta sonra Moderna da geliştirdiği aşı adayı için ABD'ye başvurduğunu, AB için ise yakında başvuracağını açıkladı. ABD'li şirket, üçüncü aşama klinik deneylerinin tam sonuçlarının, yüzde 94.1 oranında etkililik gösterdiğini duyurdu.

Kovid-19 aşısı geliştirme yarışında bu kez Moderna, aşı adayına acil kullanım yetkisi için ABD'nin Gıda İlaç Dairesi'ne (F.D.A.) başvurduğunu duyurdu. 

Avrupa İlaç Kurumu'na da şartlı onay için başvuracağını açıklayan Moderna, başvuruların 30 bin kişiyle yürütülen üçüncü aşama klinik deneylerin tam sonuçlarının ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaşmaksızın yüzde 94.1 oranında etkililik göstermesine dayandığını belirtti. Ağır vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğunu vurguladı.

"HASTALIĞIN AĞIR SEYRETMESİNİ AZALTMASINI UMUYORUZ"

Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, aşının koronavirüse karşı yüzde 94,1 oranında koruduğunun saptandığını ifade ederek, “Aşımızın salgının gidişatını değiştirebileceğine inanıyoruz. Ağır hastalanmayı, hastaneye kaldırılma ve ölüm oranını azaltmasını umuyoruz.” dedi.

Şirketin sağlık ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, test sonuçlarını ilk öğrendiğinde ağladığını ifade ederek, testler sırasında bile aşı sayesinde çok sayıda hayat kurtardıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN