Atatürk'ün meşhur fotoğrafındaki öğrenci Remziye Tatlı da hayatını kaybetti

Atatürk'ün meşhur fotoğrafındaki öğrenci Remziye Tatlı da hayatını kaybetti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün hafızalara kazanan fotoğrafındaki öğrenci Remziye Tatlı da hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Adana'yı ziyareti sırasında tanıştığı Remziye Tatlı, 98 yaşında hayatını kaybetti.

ÖLÜM NEDENİ KALP YETMEZLİĞİ

1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü'nde tarih dersini dinlerken çekilen fotoğraftaki lise öğrencisi Remziye Tatlı, gece yarısı kalp yetmezliği sonucu hayata gözlerini yumdu.

01-002.jpgRemziye Tatlı

ÖĞLE VAKTİ DEFNEDİLDİ

Atatürk'le fotoğrafı bazı ders kitaplarının ilk sayfasına da basılan Tatlı, bugün öğle namazının ardından Adana Asri Mezarlığı'na defnedildi.

"BU HERKESE NASİP OLMAZ"

2019'da DHA'ya röportaj veren Remziye Tatlı, Atatürk ile tanışması için "Bu herkese nasip olmaz" demişti.

Tatlı, Atatürk’ün okullarına giriş yaptığı anı dün gibi hatırladığını belirterek şunları kaydetmişti:

"Müdüre hanım bir anda, 'Çocuklar Atatürk geldi, şu an sizin sınıfa doğru yürüyor' dedi. Bir gürültü koptu. Herkes çok heyecanlandı ve Atamız içeri girdi. İlk sözünü hiç unutmuyorum. Hepimiz ayağa kalktık. ‘Oturun geleceğin kültürlü anneleri' diye bize seslendi. Cümleye bakar mısınız. Biz de o sözün üzerine sıralarımıza oturduk."

"ÖZLEDİKÇE BAKIYORUM"

Sınıfta en ön sırada kendisinin olduğunu ve bu nedenle Atatürk'ün yanına gelip durduğunu belirten Tatlı, o anları hiçbir zaman unutmayacağını ve özlemle yad ettiğini söylemişti:

"Özledikçe ona bakıyorum. Nur yüzlü, mütevazi, hoş görüşlü, hoş konuşan, can mı can bir insan. Unutulacak biri değil. Her gün ona rahmet yolluyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN