Attila Szalai kimdir, kaç yaşında nereli ve hangi mevkiide oynuyor? Fenerbahçe ile anlaştı

Attila Szalai kimdir, kaç yaşında nereli ve hangi mevkiide oynuyor? Fenerbahçe ile anlaştı

Fenerbahçe, aradığı stoperini Güney Kıbrıs Ligi ekiplerinden Apollo Limassol’da buldu. Macaristanlı milli futbolcu Attila Szalai ile anlaşmaya vardığını duyuran sarı-lacivertliler, oyuncuyu İstanbul’a davet etti.

Fenerbahçe, yapılacak sağlık kontrollerinin ardından anlaşmaya varılacağını açıkladı. Macaristan ekiplerinden Vac’ın altyapısında futbola başlayan Attila Szalai, UEFA Uluslar Ligi’nde oynanan Türkiye-Macaristan maçında da forma şansı bulmuştu.

ATTİLA SZALAİ KİMDİR?

20 Ocak 1998'de Macaristan'ın Budapeşte kentinde doğan Attila Szalai, ülkesinin ekiplerinden Vac'ın alt yapısında futbola başladı. 2010'da Vasas'ın altyapısına transfer olan Attila Szalai, 2012'den itibaren AKA Rapid takımının çeşitli klasmanlarında oynadı.

2015'in temmuz ayında Rapid Wien 2 takımıyla maçlara çıkan Attila Szalai, 2017'de ise Mezökövesd'e bedelsiz bir şekilde gönderildi. Burada da başarılı bir 2 sezon geçiren Attila Szalai, Günek Kıbrıs Rum Yönetimi ekiplerinden Apollo Limassol ile anlaşmaya vardı.

1,92'lik Attila Szalai, defans ve stoper mevkiinde oynarken, iki ayağını da etkili bir şekilde kullanabiliyor.

Macaristan Millî Takımı U16, U17, U19 ve U21 kategorilerinde de oynayan Attila Szalai, 8 kez Macaristan Millî takımının formasını terletti. Attila Szalai, UEFA Uluslar Ligi B grubunda 3 Eylül 2020’de oynanan Türkiye - Macaristan maçında da 90 dakika sahada kalmayı başardı.

attila-szalai-kimdir-kac-yasinda-nereli-ve-hangi-mevkiide-oynuyor-fenerbahce-ile-anlasti.jpg

FENERBAHÇE İLE ANLAŞTI

Spor Toto Süper Lig’de kurduğu kadro ve oynadığı futbolla şampiyonluk yarışı veren ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finale yükselmeyi başaran Fenerbahçe, ara transfer döneminde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekiplerinden Apollon Limassol forması giyen Attila Szalai'nin transferini bitirdiğini açıkladı.

Bonservisiyle ilgili Limassol’la anlaşmaya vardığını duyuran sarı-lacivertliler, Attila Szalai'yi sağlık kontrollerinden geçmek için İstanbul’a çağırdı. Hem sol bek hem de stoper mevkiinde oynayabilen Attila Szalai, bu sezon Apollon Limassol’da çıktığı 19 maçta 3 defa fileleri havalandırdı.

2 kez de gol pası veren Attila Szalai’nin piyasa değeri 800 bin avro olduğu açıklandı. Attila Szalai'nin 2023 yılı sonuna kadar kulübüyle sözleşmesi bulunuyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN