Ayasofya ibadete açıldı, cami önünde toplanmaya başladılar

Ayasofya ibadete açıldı, cami önünde toplanmaya başladılar

Danıştay'ın, iptal kararının ardından çok sayıda kişi, tarihi Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Türk bayrakları ile meydana giden vatandaşlar, dua edip tekbir getirdi. Meydanda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup da sloganlar atarak kararı kutladı.

Danıştay 10. Dairesi'nin, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya Meydanı'nda çok sayıda kişi toplandı.

Yerli ve yabancı medya kuruluşlarının da gelişmeleri takip ettiği meydanda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar attı.

İşte olay yerinde görüntüler:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN