Ayasofya imamından Ebubekir Sifil'in sözlerine destek: Hoca doğru söylemiş

Ayasofya imamından Ebubekir Sifil'in sözlerine destek: Hoca doğru söylemiş

Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ebubekir Sifil’in gazeteci Özdil ve Akman için yaptığı “Cenazeleri camiye alınmamalı” açıklamasına ‘doğru söylemiş’ ifadesiyle destek vermesi şaşırttı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Ebubekir Sifil’in gazeteci Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman hakkında yaptığı “Öldüklerinde camilerimize cenazeleri sokulmasın” sözleri büyük tepki toplarken, sözlere skandal bir destek geldi.  

Ayasofya’ya başimam olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından ayetler paylaşarak “Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam’a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin!” ifadelerini kullandı.  

“CAMİYE ALMAZLARSA CEMEVİNDEN KALKAR” 

Sifil’in sözlerine Özdil, önceki gün yazdığı köşe yazısı ile yanıt verdi. Özdil, cenazesi için cemevlerini işaret ederek yazısının sonunda, “Bana gelince camiye almazsan cemevinden kaldırırlar, müsterihim” diye yazdı. Yılmaz Özdil’in cemevlerini işaret etmesinin ardından cemevi başkanları “kapılarının açık” olduğunu söyledi.  

AYASOFYA İMAMINDAN SKANDAL DESTEK: SİFİL HOCA DOĞRU SÖYLEMİŞ  

Bu gelişmelerin ardından dün cami olarak yeniden kullanıma açılan Ayasofya’ya başimam olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, kamuyonun büyük tepki gösterdiği Ebubekir Sifil’e destek verdi. 

Twitter hesabından konuyla ilgili ayetler paylaşan Boynukalın’ın “Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam’a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin!” dedi. 

YILMAZ ÖZDİL: ALLAH ISLAH ETSİN’

Boynukalın’ın bu paylaşımını değerlendiren Yılmaz Özdil, “İnsanlara iftira atmak, asılsız suçlamalarla terör örgütlerine hedef göstermek dine de hukuka da sığmaz” dedi. 

Ayasofya imamının hedef gösteren bu açıklamayı, Kubilay'ın katledilişinin yıl dönümünde yapmasının tesadüf olmadığını ifade eden Özdil şunları söyledi: 

 Ayasofya imamını Allah ıslah etsin. Ama şunu da bilsin ki Allah'ın huzuruna çıktığında Yılmaz Özdil'in vebali ile çıkacaktır. Dini siyasete bu kadar alet eden bir imama, bir Müslüman Türk vatandaşı olarak hakkımı helal etmiyorum.  

Sanırım samimi Müslüman bütün Türk vatandaşları da bu şekilde düşünür. Ama imam şunu bilsin ki, terör örgütlerine hedef göstermesine rağmen korkmadan ve yılmadan namuslu gazeteciliğimizi sürmeye devam edeceğiz. 

 Bu tür siyasi saptırmalarla, iftiralardan oluşan linç kampanyalarıyla Türkiye'nin gerçek gündemi olan yoksulluk, yolsuzluk ve corona trajedisini unutturmalarına izin vermeyeceğiz. 

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (66)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
66 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN