Hemşirelere 'Ben salağım' yazdıran başhekim Ayşegül Alkan görevden alındı

Hemşirelere 'Ben salağım' yazdıran başhekim Ayşegül Alkan görevden alındı

Antalya'da Kumluca Devlet Hastanesi'nde görevli iki hemşireye 500 kere 'Ben salağım görev yerimi terk ettim. Ben salağım" yazdıran başhekim Ayşegül Alkan görevden alındı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Kumluca Devlet Hastanesi'nde görevli iki hemşireye 500 kere 'Ben salağım görev yerimi terk ettim. Ben salağım" yazdıran başhekim Ayşegül Alkan görevden alındı.

SKANDALA JET SORUŞTURMA

Skandal ceza ile ilgili inceleme başlatan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin görevden alındığını duyurdu.

Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada "Antalya’da Kumluca Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen ve tüm basında yer alan haber üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucu Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan başhekimlik görevinden alınarak asli görevine iade edilmiştir" denildi.

BAKAN KOCA: BÖYLE BİR DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ 

Olaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi’nin görevinden uzaklaştırıldığını ifade ederek, “Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. 

"AKIL TUTULMASI..."

Antalya Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada da hemşireye uygulanan yaptırımın hiçbir şekilde meslek etiğiyle bağdaşmadığına dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanılmıştı: "İnsan onurunu ve etik anlayışı zorlayan bu tutum akıl tutulmasıdır. Pandemi koşullarında yüksek risklerle ve zorlu koşullarda hizmet veren sağlık çalışanları, sözel ve fiziksel şiddetin yanı sıra bir de yöneticilerin mobbing, soruşturma, geçici görevlendirme gibi yönetememekten kaynaklı haksız uygulamaları ile karşılaşıyor. Sağlık çalışanlarının emeğini ve onurunu hiçe sayan uygulamaların, baskıların ve mobbinglerin karşısında durmaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

13 Aralık Pazar günü Kumluca Devlet Hastanesi'nde gece nöbetinde olan iki hemşire, alt katta düşen bir hastanın olduğu bilgisi üzerine müdahale etmek için görev yerlerini terk etmişti.

Bunun üzerine hemşireleri yerinde göremeyen Başhekim Ayşegül Alkan, görevli hemşirelere skandal bir ceza vermişti.

A4 kağıdına 500 kere 'Ben salağım görev yerimi terk ettim' yazmalarını istemiş, olayın sosyal medya konuşulmasının ardından başhekim hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN