Mustafa Uslu'ya 300 bin liralık şantaj: Kurşunlanmak istemiyorsan 300 bin TL ver!

Mustafa Uslu'ya 300 bin liralık şantaj: Kurşunlanmak istemiyorsan 300 bin TL ver!

Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, 'kurşunlanmaması' karşılığında kendisinden 300 bin lira isteyen kişileri polise ihbar etti. Düzenlenen operasyonla şantajcılar kıskıvrak yakalandı. İşte detaylar...

Mustafa Uslu, kendisine "Kurşun yemek istemiyorsan 300 bin lira ver" diye şantaj yapan kişileri ihbar etti. Uslu, polislerle iş birliği yaparak kendisinden para isteyenleri kişiyi suçüstü yakalattı.

'Ayla' ve 'Müslüm' filmleriyle gişe rekorları kıran yapımcı Mustafa Uslu'yu arayan Can isimli bir kişi, "Pazartesi günü ofisinde ayaklarından vurulacaksın" dedi. Paniğe kapılan Uslu, telefondaki şahısla buluşmak üzere şoförünü gönderdi. Şoför, Bağcılar'dan aldığı genç adamı Bahçeşehir'de Uslu'nun avukatının yanına götürdü.

"MUSTAFA USLU'YU VURUN, 300 BİN LİRA ALIN"

Can, Uslu'nun avukatına şu bilgileri verdi: "Bize Bedo lakaplı şahıstan bir iş geldi. 'Mustafa Uslu'yu vurun, 300 bin lira alın' dediler. Bu işi kabul ettik ama sonra bir araştırdık, 'İyi adammış, vurmayalım, bu konuyu ona açalım' dedik. Kendisini vurmamamız karşılığında para istiyoruz."

Uslu olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcılık, Uslu'nun polisle iş birliği yapmasını istedi. Suç failinin yakalanması için Gasp Büro Amirliği görevlilerince Uslu'ya seri numaraları tespit edilmiş 100 TL'lik banknotlar verildi.

DÜZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI

Kendisinden para isteyen gençle buluşan Uslu, para dolu zarfı masaya koydu. Zarfı aldığı sırada polis ekipleri genç adamı suçüstü yakalandı.

Can hakkında 'nitelikli yağma' suçundan, Bedrettin A. ve Kenan Y. hakkında ise 'nitelikli yağma ve bu suça azmettirme' suçlarından 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanıklar, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Can ifadesinde, Kenan Y. ve Bedrettin A.'nın kendisini aradığını, Uslu'yu bacağından vurması halinde 30 bin lira vereceklerini söylediğini, paraya ihtiyacı olduğu için kabul ettiğini anlattı.

"ANLATTIKLARI HAYAL ÜRÜNÜ"

Uslu'nun ünlü biri olduğunu öğrenince işi yapmaktan vazgeçtiğini söyleyerek Uslu'yu aradığını belirten Can, "Pişmanım" dedi.

Kenan Y., dayısı Bedrettin'le buluştuğunu ve kendisine, "Bu adama zarar verilmeyecek ama iyice korkutulması lazım" dediğini, paraya ihtiyacı olduğunu bildiği için Can'a teklif ettiğini anlattı. Bedrettin A. ise, yeğeninin anlattıklarının hayal ürünü olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN