AYM: Suriyelilerin mülkiyet hakkına ihlal var

AYM: Suriyelilerin mülkiyet hakkına ihlal var

Suriye ve Ürdün vatandaşı beş kişi, Zeytinburnu’ndaki taşınmazlarına kamulaştırma olmadan el konulmasına karşı yargıya başvurdu. Davacılar, Halep Mahkemesi’nden aldıkları miras belgelerini dilekçeyle sundu ancak yerel mahkemenin ardından Yargıtay da itirazı geri çevirdi. Anayasa Mahkemesi ise mirasçılık belgesi verilmemesinin mülkiyet hakkı ihlali olduğuna hükmetti. Yerel mahkemenin ‘Suriye ve Türkiye arasında mütekabiliyet anlaşması bulunmadığı’ kararının hukuki dayanağının olmadığına dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi, Suriye ve Haşimi Krallıkları vatandaşı 5 kişinin İstanbul’daki taşınmazına mirasçılık belgesi verilmemesinin mülkiyet hakkını ihlali olduğuna karar verdi.

İstanbul Zeytinburnu ilçesindeki taşınmazlarına kamulaştırma kararı olmadan el konulan Suriye ve Haşimi Krallığı vatandaşı Antonio Balit, Georges Balit, Sami Balit, Samon Aida Said Rashid Balit’in başvurusunu değerlendiren Yüksek Mahkeme kararının gerekçesinde yerel mahkemenin mirasçılık belgesi vermeme kararının hukuki dayanağı olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN