AYT soruları ve cevapları | 1 Temmuz AYT soru ve cevapları için tıklayın

AYT soruları ve cevapları | 1 Temmuz AYT soru ve cevapları için tıklayın

AYT soruları ve cevapları sınava giren öğrenciler tarafından arama motorlarında aranmaya başlandı. Haberimizdeki linke 1 Temmuz AYT soru ve cevapları için tıklayın.

AYT soruları ve cevapları sınava giren yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrenci tarafından merak ediliyor ve internette araştırılıyor. Haberimizdeki linke 1 Temmuz AYT soru ve cevapları için tıklayın. YKS sınavının 2. basamağı kabul edilen AYT sınavının nasıl geçtiğine dair yorumları da haber detayda bulabilirsiniz. 

Üniversiteye girişte bu yıl ilk kez uygulanan YKS sınavının ikinci oturumu AYT bu sabah saat 10:00'da başladı. YKS AYT sınavının sona ermesinin ardından üniversite hayali kuran milyonlaeca öğrenci adayı AYT soruları ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağını merak ederek google gibi arama motorlarında sorgulamasını yapıyor.  ÖSYM öğrenci adaylarına hem ilk oturum olan TYT soru ve yanıtlarının hem de AYT soru ve cevaplarının bu gün açıklanacağını duyurdu. ÖSYM ayrıca sınav sonuçlarının ise 31 Temmuz'da açıklanacağını da duyurdu. 

YKS'ye giren öğrenci adayları AYT soruları ve cevaplarını merak ediyor ve zormuydu kolaymıydı sorusunun yanıtını araştırıyor. 1 Temmuz  AYT soru ve cevapları için tıklayın ve haberimizde sınava dair tüm merak ettiklerinizi öğrenin.

YKS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2018 YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.

AYT'DE NELER SORULUYOR? 

Açılımı Alan Yeterlilik Testi ya da diğer bir ifadeyle Alan Yeterlilik Sınavıdır. Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1 Testi kapsamında, 24 Türk Dili ve Edebiyatı, 10 Tarih-1, 6 Coğrafya-1 sorusu; Sosyal Bilimler-2 Testi kapsamında, 11 Tarih-2, 11 Coğrafya-2, 12 Felsefe Grubu (Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık), 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; 40 Matematik Testi; Fen Bilimleri Testi kapsamında 14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji sorusu Alan Yeterlilik Testi'nin kapsamı olacak.

AYT PUAN HESAPLAMANASIL OLUYOR? 

YÖK testlerin alanlara göre etki oranlarını açıkladı. Puan hesabı yaparken biz bu etki oranlarını da kullanarak 1 netin getirisini yani katsayısını bilmeliyiz. TYT için herkese aynı etki ve oranlar geçerli bu yüzden tek bir TYT hesaplaması yapalım ve AYT için her alanı ayrı değerlendirelim. TYT kısmı için netlerinizi: Türkçe= 1,32 Matematik= 1,32 Sosyal Bilimler= 1,36 Fen Bilimleri= 1,36 ile çarpın.

SAYISAL: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Fizik= 2,85 Kimya= 3,07 Biyoloji= 3,07 ile çarpın.

EŞİT AĞIRLIK: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 ile çarpın.

SÖZEL: AYT için netlerinizi Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 Tarih-2= 2,91 Coğrafya-2= 2,91 Felsefe= 3 Din Kültürü= 3,33 ile çarpın.

DİL: AYT için netlerinizi Dil sınavındaki her netinizi 3 ile çarpın.

Bulduğunuz her sonuçlara ÖSYM’nin her adaya verdiği 100 taban puanı ve OBP‘yi ekleyin. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesabı için, diploma notunuzu 0,6 ile çarpabilirsiniz. Örn: 85×0,6=51. Böylelikle YKS Yerleştirme Puanınıza hesaplamış olursunuz.

18-07/01/elazigda-ayt-heyecani.jpg

ELAZIĞ'DA AYT HEYECANI 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) heyecanı devam ediyor. Sınav sırasında adaylar içeride, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 10.15’te başladı. Elazığ’da da AYT’ye girecek adaylar saat 10.15’de başlayan sınav için saatler öncesinde okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte sınav okullara gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00’da okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda okullara girebildi. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Soruların çok zor olduğunu belirten Veli Kader Bozyıl, "Ailelerde çok üzgün bir durumda. Biraz sorular kolay olsaydı, çocuklarda bu kadar yıpranmazdı. Niye bu kadar zor sorular soruyorlar. Bir sene boyunca sürekli çalışıyorlar. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Sınava hazırlandıklarını fakat sınav sisteminin zor olduğunu dile getiren Muhammet Ekici, "İnşallah yaparız. Herkes için hayırlısı neyse o olsun. Hedefim hukuk fakültesi. İnşallah kazanırız. Hakkımızda hayırlısı neyse ol olsun" diye konuştu.

Düne göre pek heyecanlı olmadığını ifade eden Demet Erdoğan, "Çünkü dün bayağı zordu ve heyecanda gitti. Ama yine de umutluyum, inşallah olacak. Bütün arkadaşların emekleri boşa gitmesin. Dün herkes moralini çok bozmuştu ama inşallah bugün olacak" ifadelerini kullandı.

SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİYE İTFAYE ARACI

Antalya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS)  ilk oturumuna geç kalan Elanur Yağmur, adresi sormak için durdurduğu itfaiye aracı tarafından okuluna götürüldü. Sınava giren Yağmur, sosyal medya hesabından sevincini paylaşıp itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Sınava girecek olanlar sabah erken saatlerde okulların bahçelerinde beklerken bazı öğrenciler ise sınava geç kaldı. ÖSYM bu yıl da 15 dakika kuralını uyguladı. Sınavın başlangıç saatinden 15 dakika önce, yani saat 10.00'dan sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmadı.

18-07/01/ayt.jpg

İTFAİYE EKİPLERİ SINAVA YETİŞTİRDİ

Antalya'da oturan Elanur Yağmur, sınava son dakika yetişenler arasındaydı. Bindiği belediye otobüsü, Yağmur'u sınava gireceği okuldan 7 kilometre önce indirdi. Okula yürüyerek gitmek isteyen Elanur Yağmur, sınavın başlamasına yarım saat Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden birini durdurup adresi sordu. İtfaiye ekiplerinin okulun uzakta olduğunu ve yürümekle yetişemeyeceğini söylemesi üzerine üzülen Elanur Yağmur'un imdadına yine itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiyeye ait 34 LS 1329 plakalı kapalı kasa kamyonetle Elanur Yağmur sınava gireceği okula götürüldü.

 


Sınavın ardından yaşadığı sevinci sosyal medya hesabından paylaşan Yağmur, “Sabah otobüs şoförü beni okulumdan 7 kilometre ileride indirdiği için 1 saat yürüdüm. Adresi sormak için durdurduğum itfaiyeciler beni sınava 20 dakika kala okulum önüne bıraktı. İyi ki varsınız. Bu güzel insanlar olmasa sınava yetişemeyecektim" yazdı.

DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN