Azerbaycan Ermenistan sınırında şiddetli çatışma - Çatışmadan ilk görüntüler

Azerbaycan Ermenistan sınırında şiddetli çatışma - Çatışmadan ilk görüntüler

Azerbaycan Ermenistan sınır hattında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Azeri ordusu işgal altındaki bazı stratejik bölgeleri ele geçirmek için harekete geçti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermeni ordusuna ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen Ermeni askeri sayısının 100'den fazla olduğunu duyurdu. İşte Azerbaycan Ermenistan çatışmasından ilk görüntüler.

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında bugün şiddetli çatışmalar yaşandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaaşanan çatışmalarda 12 askerin şehit olduğunu açıkladı. Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

100 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldığını ve çatışmalarda Ermeni ordusuna ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan düşman askeri sayısının 100'den fazla olduğunu duyurdu.

ERMENİSTAN ATEŞE TUTTU

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün gece ve bugün Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerini aralıksız ateşe tuttu. Ateş sırasında siviller arasında can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı.

Bunun üzerine sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi için Azerbaycan ordusu Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde operasyonlara başladı. Azerbaycan ordusunun saldırısında kısa sürede Ermeni mevzileri yarılarak stratejik öneme sahip bazı tepeler ve yerleşim birimleri geri alındı.

ÇATIŞMADAN GÖRÜNTÜLER

Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim birimi Ermeni güçlerinden temizlendi. Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN