Azerbaycan vize ücreti ne kadar? Azerbaycan ile vize kalkıyor mu?

Azerbaycan vize ücreti ne kadar? Azerbaycan ile vize kalkıyor mu?

Azerbaycan vize ücreti ne kadar? Azerbaycan para birimi nedir? Azerbaycan ile vizeler kaldırılıyor mu? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 1 Eylül'de Azerbaycan ile vizelerin kaldırılacağını duyurdu. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan vizesinden 90 güne kadar muaftı, bordo pasaportu olanlar ise vize almak zorundaydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan vize şartının 1 Eylül'den itibaren kaldırılacağını açıkladı.

 Peki Azerbaycan vize ücreti ne kadar? Azerbaycan para birimi nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

AZERBAYCAN VİZE ÜCRETİ NE KADAR?

Azerbaycan vizesi, havalimanında indikten sonra kapıda çeşitli evrakları doldurup 10 dolar karşılığında alabileceğiniz bir vize. Ancak bu pek önerilen bir yöntem değil, zira pek çok kişinin yanlış evrak toplaması, eksik evrak getirmesi ya da benzeri sebeplerden kapıdan geri döndüğünü biliyoruz.

E-vize uygulaması ile 25 dolar ödeyerek internet üzerinden başvuru yapmak ve vizenizi 3 gün içerisinde mailinize almak mümkün. 

AZERBAYCAN VİZE İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Azerbaycan seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Azerbaycan sınır kapılarında Kapı Vizesi uygulaması yok ancak Azerbaycan Bakü Haydar Aliyev Havaalanı’na girişte Azerbaycan vizesi (30 günlük) alınabilir. Türk vatandaşları havaalanı gümrük kapısında  Azerbaycan Vize Başvuru Formu ile 2 adet fotoğraf ve ikamet adres bilgileri ile Kapı Vizesi alabilirler.

Azerbaycan’a kara yoluyla geçiş yapacak kişiler, Kapı Vizesi uygulamasından yararlanamazlar. Seyahat öncesinde, Türkiye’de bulunan Azerbaycan dış temsilciliklerinden Azerbaycan vizesi almaları gerekmektedir. Türkiye Azerbaycan dış temsilcilikleri Azerbaycan Büyükelçiliği Ankara, Azerbaycan Başkonsolosluğu İstanbul ve Azerbaycan Başkonsolosluğu Kars, Azerbaycan vize işlemleri için yetkili kurumlardır.

Azerbaycan vize prosedürüne Umuma Mahsus Pasaport hamillleri tabi olurken; T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri Azerbaycan’a vizesiz (90 gün ikameli) seyahat gerçekleştirirler. Türkiye İkamet İzni sahibi 3. ülke vatandaşları, Azerbaycan seyahatleri öncesinde Azerbaycan vize işlemleri için Türkiye Azerbaycan Konsolosluklarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Azerbaycan Konsolosluğu vize müracaatları için şahsen başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. Azerbaycan Konsolosluğu, Vize Hizmet Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acenteleri aracılığıyla yapılan Azerbaycan vize işlem başvurularını kabul etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN