BAE petrol tankeri Hürmüz'de kayboldu

BAE petrol tankeri Hürmüz'de kayboldu

Hürmüz Boğazı'nda seyir halindeki BAE ait petrol tankerinden cumartesi gecesinden bu yana haber alınamıyor. Olay, petrol tankerine el konulmasına İran'ın misilleme ihtimalini akıllara getirirken, İran ve BAE'den henüz konuyla ilgili açıklama gelmedi.

Hürmüz Boğazı'nda seyir halindeki Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait petrol tankerinden cumartesi gecesinden bu yana haber alınamadığı açıklandı.

Associated Press'in (AP) haberine göre, son olarak cumartesi gecesi sinyal gönderen BAE'ye ait Riah adlı Panama bandıralı petrol tankeri yönünü İran'a çevirdikten sonra aniden kayboldu. 

Tanker izleme şirketi Refinitiv'in analisti Ranjith Raja, söz konusu tankerin son üç ayda takip sistemini kapatmadığını belirterek, "Bu bir tehlike işaretidir." dedi. 

Olay petrol tankerine el konulmasına İran'ın misilleme ihtimalini akıllara getirirken İran ve BAE'den henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı. 

ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetlerini yürüten 5'inci Filo Komutanlığı ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN