Bahar Kalkanı Harekâtı nedir? Bahar Kalkanı Harekâtı nereye ve kime yapılıyor?

Bahar Kalkanı Harekâtı nedir? Bahar Kalkanı Harekâtı nereye ve kime yapılıyor?

Suriye rejim unsurlarının 27 Şubat 2020’de İdlib’de bulunan Türk askerine yönelik gerçekleştirdiği hain saldırının ardından çok sayıda askerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştı. Türkiye de Suriye’ye yönelik Bahar Kalkanı Harekâtı’nı başlattı. Peki Bahar Kalkanı nereye ve kime karşı yapılıyor? İşte detaylar…

İdlib'de Suriye rejimi tarafından 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Bahar Kalkanı Harkâtı 1 Mart 2020 itibarıyla başlatılmıştı. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, harekâtın adını Bahar Kalkanı olarak duyurmuştu. Operasyon tüm rejim unsurlarına ve hedeflerine yönelik gerçekleştiriliyor. Harekâtla ilgili son dakika gelişmeleri karar.com’da…

BAHAR KALKANI HAREKÂTI NEDİR?

Bahar Kalkanı Harekâtı, Suriye’de rejime yönelik başlatıldı. Rejimin Türk askerlerine yönelik kalleş saldırılarının ardından 34 askerimiz şehit olmuş, çok sayıda askerimiz de yaralanmıştı. Bakan Akar da rejime yönelik özellikle İdlib’de ve çevresinde tüm rejim unsurlarının ve hedeflerinin vurulacağını duyurmuştu.

SİHA’LAR GÖZ AÇTIRMIYOR

İdlib’deki operasyonlarda öldürülen rejim unsurlarına ilişkin görüntülerde TSK’ye ait SİHA’larla Şeyh Ahmet, Serakib, Talhiyah ve Ez-Zerbe bölgelerinde rejime ait zırhlı personel taşıyıcı, tank, tanksavar ve araçlar ile rejim askerlerine göz açtırılmadığı görülüyor.

KALICI ATEŞKES HEDEFİ

Askeri harekâtın ötesinde faaliyetlerin insani boyutu da büyük önem ifade ediyor. Adana, Astana ve Soçi mutabakatları kapsamında ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirerek, birliklerin, halkın ve hudutların güvenliğini sağlamak için Türkiye'nin İdlib’deki faaliyetleri sürüyor. Kalıcı ateşkes ve istikrarın sağlanması asıl amaçtır. Meşru müdafaa kapsamında hedef yalnızca Türk birliklerine saldıran rejim askerleri ve unsurları olarak belirlendi.

RUSYA GEREĞİNİ YAP

Bakan Akar, Rusya ile görüşmelerin sürdürülmekte olduğu bilgisini paylaşarak, gelinen noktada Rusya’dan garantör ülke olarak taahhütlerini yerine getirmesi ve bu kapsamda rejimin saldırılarını durdurması ve Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi için rejim üzerindeki etkilerini kullanmasını beklediklerini aktardı. Türkiye'nin Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetinin olmadığını aktaran Akar, Türkiye'nin rejimin katliamına son vermek, göçü engellemek ve durdurmak için uğraştığını kaydetti.

AMAÇ GÖÇÜ ENGELLEMEK

Akar, yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerin başarıyla sürdürüldüğünü anlatarak, bu operasyonla istikrar, huzur ve barışın yanı sıra göçün de engelleneceğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN