Bahçeli’yi kızdıracak tepki: Keşke 58 önergeyi de reddetmeseydiniz

Bahçeli’yi kızdıracak tepki: Keşke 58 önergeyi de reddetmeseydiniz

17 yılda depremle ilgili verilen 58 araştırma önergesi ‘AK Parti ve MHP’ oylarıyla reddedilirken Bahçeli’nin İzmir depremiyle ilgili ‘Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi’ sözleri tepki çekti.

KARAR ÖZEL

AK Parti iktidarı döneminde MHP’nin de desteği ile deprem  önlemlerinin de aralarında olduğu 58 araştırma önergesi reddedildi.

Bu tabloya rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşa faturayı çıkaran sözler sarf etti. “Keşke, birkaç metrekare fazla pay alma uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi” diyen Bahçeli, “Keşke zemin etüdü yapılsaydı, hazırlanmış raporlar dikkate alınıp çöken binaların depreme dayanıklı olup olmadığı ta yıllar önce kontrol edilseydi, anbean etkili bir denetim süreci işletilebilseydi” ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bahçeli'nin bu açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Tarhan, Tarhan,  “Devlet Bahçeli: ‘Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi.’ 17 yılda depremle ilgili verilen 58 araştırma önergesi KEŞKE ‘AKP ve MHP’ oylarıyla reddedilmeseydi” ifadelerini kullandı.  

 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli İzmir’de yaşanan deprem için “Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. Keşke zemin etüdü yapılsaydı, biraz daha fazla kazanmak uğruna; betondan, demirden, harçtan çalan insanlık müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Keşke sağlam yapılmış binaların kolonlarını kesip alan genişleten basit ve ölümcül kurnazlıklara tevessül edilmeseydi. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz ve hareketsiz kalmak akıl karı değildir” dedi

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN