Barbaros Hayrettin Paşa dizisi ne zaman başlayacak? Barbaros Hayreddin Paşa dizisi konusu ve oyuncuları

Barbaros Hayrettin Paşa dizisi ne zaman başlayacak? Barbaros Hayreddin Paşa dizisi konusu ve oyuncuları

TRT 1 ekranlarında seyirci ile buluşacak olan Barbaros dizisi için geri sayım başladı. Bir zamanlar Osmanlı dönemine damga vurmuş Barbaros Hayrettin Paşa'nın senaryonun merkezinde olacağı dizi dönem dizisi olacak. Payitaht Abdülhamid dizisinin yapımcısı olan ES Yapım, Barbaros ile bir tarihi diziye daha ev sahipliği yapacak.

TRT 1 ekranlarında 2020 yılı içinde yayın hayatına geçmeye hazırlanan Barbaros Hayrettin Paşa dizisi için birçok ünlü isimle görüşüldü. Es Yapım Barbaros için corona virüs sonrasında çekimlere başlayacak. Güçlü bir dönem dizisi olacak olan dizisinin senaryosu Ozan Aksungur, Oğuz Ayaz ve Cüneyt Aysan’a emanet…

BAŞROL OYUNCUSU KİM OLACAK?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir döneme damga vuran tarihi şahsiyet Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını konu alacak Barbaros dizisinde Barbaros'u kimin canlandıracağı sürekli gündemi meşgul ediyor. Projede Çağatay Ulusoy Barbaros olarak yer alacaktı. Fakat Çağatay Ulusoy'un diziye beklenmedik bir kararla veda etmesinden dolayı gözler hedef Engin Altan Düzyatan oldu. Kamuoyunda, sosyal medyada, Ertuğrul Gazi karakteriyle gönüllerde taht kuran Düzyatan'ın Barbaros olarak dizide yer alması yönünde çağrılar olmasına rağmen resmeni bir açıklama gelmiş değil.

KONUSU VE OYUNCU KADROSO

Kaptan-ı Derya olarak bilinen Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını anlatacak olan dizinin çekimleri pandemi nedeniyle durduruldu. TRT1'de yayınlanacak olan Barbaros'un senaristliğini Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur ve Oğuz Ayaz üstlenecek. Yönetmen koltuğuna ise Taylan Biraderler'i oturacak. Barbaros dizisinin oyuncu kadrosu ise henüz netleşmiş değil.

Tarihteki Barbaros Hayrettin Paşa'nın önemi için tıklayın

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA KİMDİR?

Kaptan-ı Derya lakaplı ve dünyaya nam salmış Barbaros Hayrettin Paşa, Osman devletinin deniz donanmasında olduğu dönem içerisinde Akdeniz'de Osmanlı egemenliğini sıklaştırdı ve adını duyurdu, Sakallarının kızıl olması nedeniyle Barbaros lakabı İtalyanca Kızılsakal ismi verildi. Akdeniz'de Osmanlı egemenliğini sıklaştırdı, öyle ki bu deniz bazı tarihçilerce bir "Türk Gölü" olarak isimlendirildi.Osmanlı'nın Deniz politikasına ve Tersane-i Amire´ye düzen sağladı. Hayreddin Paşa'nın gerçek ismi Hızır'dır. Ona Hayreddin ismini, dinin hayırlısı anlamına gelmekte olup Osmanlı Devletine yaptığı hizmetinden dolayı Padişah Kanuni Sultan Süleyman vermiştir. Avrupalılar ağabeyi Oruç Reis'e kızıla çalan sakalı yüzünden Barbarossa ismini verdiler, Oruç Reis'in ölmesinin ardından küçük kardeşi Hızır için kullanılan bu isim, Türkçeye Barbaros adıyla geçmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN