Başakşehir-Kayaşehir metrosu ne zaman bitecek? İşte güzergah haritası...

Başakşehir-Kayaşehir metrosu ne zaman bitecek? İşte güzergah haritası...

Başakşehir-Kayaşehir metrosu nereden geçecek, kaç istasyon var, merak konusu oldu. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek metro hattı çalışmalarının yıl sonunda tamamlanarak hizmete açılacağı öğrenildi.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri haline getirmek için dev ulaşım projelerini birer birer hayata geçirdiklerini söyledi.

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METROSU NEREDEN GEÇİYOR?

Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir metro hattının özellikle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne alternatif bir ulaşım güzergahı oluşturması açısından ayrı bir önem arz ettiğini vurguladı.

Karaismailoğlu, metro hattının Metrokent, Onurkent, Şehir Hastanesi, Toplu Konutlar ve Kayaşehir istasyonlarının bulunacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Hız verdiğimiz çalışmalar sayesinde büyük bir mesafeyi çok kısa sürede katettik. Geçtiğimiz ekimde ikinci TBM makinasını da çalışmalara katarak fiziki gerçekleşme oranını bugün itibarıyla yüzde 36'ya çıkardık. 3 bin 298 metre uzunluğundaki TBM tünel imalatlarının yüzde 80'ini tamamladık. Proje kapsamında 43 bin 729 metrekare kapalı alan imalatı ve 9 bin 923 metre ray imalatı yapacağız. Projemiz kapsamında yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam edilmektedir."

2021-02-01-190849.jpg

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir metro hattı projesini 2021 yılının sonunda halkın hizmetine sunmayı planladıklarını belirterek, "Yani devraldığımız günden itibaren yüzde 95'lik kısmını 18 ayda bitirmeyi hedefledik" dedi.

Bu metro hattı ile Bakanlık tarafından yapımı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun entegre olacağını bildiren Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakırköy-Kirazlı metro hattı projemizin de tamamlanmasıyla Bakırköy sahilden Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşım sağlanmış olacaktır. Görüldüğü üzere, yaptığımız her proje İstanbul'da büyük bir ihtiyaca cevap verecek şekilde planlanmakta ve en nitelikli şekilde gerçekleştirilmektedir. İnsanımızın ihtiyaçlarına kulak vererek, kafa yorarak, adımlarımızı planlı şekilde attığımız için halkımızın önüne her daim alnımız ak bir şekilde çıkabiliyoruz"

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METRO HATTI GÜZERGAH HARİTASI

1-1674.jpg

Bağlanacağı M3 Kirazlı-Metrokent/Başakşehir hattı ve devamında güney uzatması ile birlikte;

* İkitelli Sanayi istasyonunda M9 Ataköy-Olimpiyat metro hattı ile,

* Mahmutbey istasyonunda M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı ile,

* Kirazlı istasyonunda M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı ile,
Bakırköy-İncirli istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı ile,

* Özgürlük Meydanı istasyonunda Marmaray ile,
Bakırköy İDO istasyonunda ise deniz otobüsleri entegrasyon imkanı olacak.

KAYAŞEHİR FENERTEPE METRO HATTI GÜZERGAH HARİTASI

16284.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN