Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriye'de Esad'sız bir anlaşma gerçekçi değil

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Suriye'de Esad'sız bir anlaşma gerçekçi değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda Türkiye'nin yeni Suriye politikasının ipuçlarını verdi. Şimşek "Türkiye, artık Beşar Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil" dedi.

Associated Press'te (AP) yer alan habere göre; Suriye'deki savaşla ilgili "Sahadaki durumun dramatik şekilde" değiştiğini kaydeden Şimşek, 23 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak zirve için ‘büyük umutları’ olduğunu belirtti. Astana’ya gidecek Türkiye heyetinde kimlerin yer alacağının henüz belirlenmediğini belirten Şimşek, “Diğer ülkelerden katılanları göz önünde tutarak gereğince karar vereceğiz” dedi. 

Mehmet Şimşek şunları söyledi:

“Esad konusundaki konumumuz söz konusu olduğunda, Suriye halkının çektiği acıların ve yaşanan trajedinin doğrudan Esad’la ilgili olduğunu düşünüyoruz. Ama gerçekçi olmamız lazım. Bölgedeki gerçekler değişti. Türkiye artık Esad’ın olmadığı bir anlaşmada ısrar edemez. Bu gerçekçi değil.”

KASIM 2015'E DÖNMEK İÇİN...

Türkiye-Rusya ilişkilerine dair değerlendirmelerde de bulunan Şimşek, ilişkilerinde 'Kasım 2015 öncesi döneme' geri dönülmesi için çözümlenmesi gereken bir dizi mesele olduğunu söyledi.

Bu meselelerden birinin Türkiye'de üretilen tarım ürünlerinin Rus pazarına girişi, bir diğerinin de Türk vatandaşlarına yönelik vize rejiminin kolaylaştırılması olduğunu kaydeden Şimşek şöyle devam etti:

"Genel olarak ilişkilerde normalleşmeden bahsetmek mümkün. Yeniden iyi ilişkiler içerisindeyiz. Bahsettiğim konuların çözümlenmesinin de zaman meselesi olduğunu düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN