Başvuru şartlarını sağlayanlara 3500 TL ödeme yapılacak! Bakanlık duyurdu: İşte başvuru şartları ve tarihi

Başvuru şartlarını sağlayanlara 3500 TL ödeme yapılacak! Bakanlık duyurdu: İşte başvuru şartları ve tarihi

Milyonlarca kişinin başvurusu kabul edildi ve 3.500 TL ödemeler başvuru sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Bu ödemelerle ilgili tüm detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek için birçok program ve projeye imza atmaktadır. Bu yardımların yanı sıra, engelli yardım ödemeleri, bakım desteği, evde bakım desteği gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. Ayrıca, pandemi döneminde de yeni destek programları oluşturarak vatandaşların yanında yer almıştır. Vatandaşlar, ihtiyaç duydukları her durumda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu sosyal yardım programlarından faydalanabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı alanlarda sosyal yardım ödemeleri yapmaktadır. Gelir seviyesi düşük ve ihtiyacı olan vatandaşlar için yapılan bu yardımların tutarı ortalama olarak 3 bin 500 Liradır. Doğalgaz ve elektrik yardımı, aile destek ödemeleri, çocuk yardımı ödemeleri gibi yardımlar devam etmektedir. Başvuruları devam eden diğer sosyal yardım ödemeleri için de başvuru yapılabilir.

İŞTE DİĞER SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAŞVURULARI

e devlet

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programları arasında çocuk yardımı, doğalgaz ve elektrik yardımı, aile destek ödemesi, engelli yardımı ve evde bakım yardımı gibi birçok ödeme seçeneği bulunmaktadır. Bu yardımların milyonlarca vatandaşa ulaştırılması hedeflenmektedir.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK YARDIMI DETAYLARI

ödeme

Kış aylarında hanelere sağlanan doğalgaz desteği, başvuran ve kabul edilen vatandaşlara il il değişen ödemeler sunmaktadır. Devlet desteği ödemesi, 900 ila 2.500 TL aralığında değişmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ DETAYLARI

İhtiyaç sahibi aileler için sunulan aile destek ödemesi, 850 ila bin 250 Lira aralığında ödenmektedir.

ELEKTRİK DESTEĞİ DETAYLARI

1 ila 2 kişilik ailelerde 108 Lira (75 kw), 3 kişilik ailelerde 144 Lira (100 kw), 4 kişilik ailelerde 180 Lira (125 kw), 5 ve daha fazla kişilik ailelerde ise 216 Lira (150 KW) ödeme yapılmaktadır.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAŞVURU DETAYLARI

Elektrik sosyal yardım ödemesi için fatura ve T.C. kimlik ile birlikte en yakın PTT şubesine başvurmak yeterlidir. Doğalgaz tüketim destek ödemesi başvurusu için ise hak sahibi olmak için SYD Vakıfları aracılığıyla başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruda da fatura ve T.C. kimlik bilgileri gerekmektedir.

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar 2023'te 4 bin 336 Lira ödeme alabilirler. Başvuru e-devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak "Yeni Başvuru" seçeneğini tıklayarak başvuru yapılabilir. Başvurunun tamamlanması birkaç dakika sürmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN