Batı Şeria'da 5 günlük karantina başladı

Batı Şeria'da 5 günlük karantina başladı

İşgal altındaki Batı Şeria'da Kovid-19 nedeniyle 5 günlük uygulanmasına karar verilen karantina başladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle 5 gün boyunca genel karantina uygulaması başladı.

KENTLER ARASI GEÇİŞLER KAPATILDI

Filistin yönetiminin aldığı kararla, Kovid-19'un ikinci dalgasından korunmak için uygulanan karantina tedbirleri kapsamında güvenlik güçleri tarafından kentler arasına bariyerler konularak geçişler kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, 1 Temmuz'da Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, 3 Temmuz Cuma gününden itibaren Batı Şeria'daki 11 kentin 5 gün boyunca kapatılacağını, bu kapsamda şehirlerarası ve şehir içi ulaşımın da durdurulacağını duyurmuştu.

Mulhim, fırın, eczane ve bakkalların ise yasağın kapsamı dışında tutulacağını ifade etmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, son olarak işgal altındaki Doğu Kudüs dahil ülkedeki vaka sayısının 3 bin 417'ye, can kaybının ise 12'ye yükseldiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN