Batman’in baş düşmanı Joker artık başrolde

Batman’in baş düşmanı Joker artık başrolde

Bu hafta vizyona giren 7 film arasında sinemaseverlerin dört gözle beklediği Joker filmi öne çıkıyor. 76. Venedik Film Festivalinde ‘Altın Aslan’ ödülü verilen yapım, DC Comiks’in ünlü çizgi romanı Batman’in baş düşmanı yan karakter Joker’den sinemaya uyarlandı.

Sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli olmak üzere 7 film vizyona girecek. Bu haftanın öne çıkan ilk filmi 76. Venedik Film Festivalinden ‘Altın Aslan’ ödülüyle dönen Joker. Yönetmenliğini Todd Phillips üstlendiği filmde hayatını kiralık palyaço olarak sürdüren Arthur Fleck’in yaşadığı zorluklar sonucu vahşi bir suçluya dönüşmesi anlatılıyor. Çizgi roman Batman’da yan kötü karakter olarak yer alırken bu filmle baş karaktere dönüşen Joker’i ünlü oyuncu Todd Phillips canlandırıyor. Oyuncuya Robert De Niro, Marc Maron, Zazie Beetz, Frances Conroy, Douglas Hodge ve Brett Cullen gibi oyuncular eşlik ediyor. Filme tam puan veren birçok sinema eleştirmeni Phoenix’in Joker performansıyla Oscar’a aday gösterilmesi gerektiğini söylüyor.

Öne çıkan diğer yabancı film ise Claudio Giovannesi’nin yönettiği dram türündeki Piranalar. Gomorra’nın ünlü yazarı Roberto Saviano’nun romanından uyarlanan film, ergen zalimliğiyle suç dünyasının silahlarını ve ölüme karşı umursamazlığını beyazperdeye taşıyor. Film, 2019 Berlin Film Festivalinde senaryo dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülü almıştı.

19-10/04/film.png

YERLİ FİLM ATAKTA

Bu hafta vizyona girecek filmler arasında 5 yerli yapımın yer alması son 5 yılda yüzde 77,33 artan yerli film yükselişinin devam ettiğini gösteriyor. Cuma günü vizyona girecek yerli filmler arasında dikkati çeken yapım ise müzisyen Ahmet Şafak’ın senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği ‘Kuşatma: Yedi Uyuyanlar’. Filmde vatanı için her şeyi yapmaya hazır olan eski bir askerin, vatanı üzerinde oynanan oyunları bozmak için girdiği mücadele konu ediliyor.

Vizyona girecek diğer yerli yapım ise 2. Uluslararası İzmir Film Festivalinde ‘En İyi Animasyon’ ödülüne layık görülen Kral Şakir serisinin ikinci filmi Korsanlar Diyarı. Karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun çizimini üstlendiği filmin hikayesini Haluk Can Dizdaroğlu ve Berk Tokay yazdı. Yarın vizyona girecek filmler arasında yer alan yerli komedi Hareket Sekiz’in başrollerini ise Ali Sunal, Onur Atilla ve Sarp Bozkurt paylaşıyor. Filmde Rus mafyasının peşine düşen üç polis memurunun hikayesi anlatılıyor. Haftanın ikinci yerli komedisi Dert Bende filminde ise Ümit İbrahim Kantarcılar, Sermet Yeşil, Onur Dilber ve Jessica May rol alıyor. Berat Özdoğan’ın yönettiği filmde iyi ve kötü günde birbirinin yanında olan üç arkadaşın komik hikayesi anlatılıyor. Yönetmen koltuğunda Bülent Terzioğlu ve Korkmaz Yalınkılıç’ın oturduğu Keşfedilmemiş Çocuklar filmi ise izleyicinin dikkatini gençlerin sosyal problemlerine çekerek, uyuşturucuyla mücadelenin önemini sinema perdesi aracılığıyla hatırlatmayı hedefliyor. -Saliha Sultan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN