Benim adım savaşçı Özge

Benim adım savaşçı Özge

Tekirdağ’da yaşayan Özge Marangoz, belinde şişlikle dünyaya geldi. Omuriliği ve beyinciği zarar gören, neredeyse her yıl bıçak altına yatan 13 yaşındaki genç kız, hastanede hayallerini tuvale döküyor. Zorluklar nedeniyle hayata küsenlere ise “Başka operasyonlar da geçireceğim ama mücadelemi asla bırakmayacağım” diyor.

Tekirdağ Çerkezköy’de 7’nci sınıf öğrencisi Spina bifida hastası Özge Marangoz, belinde şişlikle doğdu. Omuriliği, beyinciği ve mesanesi zarar gören Özge, hayatına sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için sürekli ameliyat geçiriyor. Yaşam mücadelesinden hiç vazgeçmediğini ve umutlarını sürekli taze tuttuğunu ifade eden Özge, “Resim yapmayı çok seviyorum. Çünkü o benim hayallerimin kağıda dökülmüş hali. Hastanede kaldığım sürede başladım resim yapmaya. Ve hayallerimi kağıda döktüm. Ben bu yeteneğimi geliştirmek istiyorum. İleride de yine ameliyatlar olacağım. Ama mücadelemi asla bırakmayacağım” diye konuştu. Özge’nin geçirdiği hastalık hakkında bilgi veren anne Kalbiye Marangoz “Hastalığının adı spina bifidanın alt kategorisi meningmyolosel. Bu hastalık bacaklarına, omurgasına, beyinciğine ve mesanesine zarar verdi. Böbreklere de zarar verdiği için böbreklerini korumak için sürekli kontrol altında. Özge’de hastalığından dolayı gelişimsel kalça çıkığı oldu. Bir bacağı 6 santimetre kısa. Kalçasını dört kez yerine koydular ama üç kez çıktı. Şu anda da çıkma tehlikesi var. Hastalığından dolayı sinirlerin geçtiği alt omuru yağ sarmış durumda” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN