Özgen Nama: 40 yılda böyle kuyruk görmedik | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Programın bu bölümüne İBB Halk Ekmek AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama konuk oldu. Halk ekmek büfeleri önündeki kuyruklara değinen Nama, "40 yıldır böyle bir kuyruk görülmedi" ifadelerini kullandı.

YUSUF BOLAT | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'Karar Ver'e İBB Halk Ekmek AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama konuk oldu. Halkın derin bir yoksulluk yaşadığını dile getiren Özgen Nama, "Bugün o kadar derin bir yoksulluk var ki, 40 yılda Halk Ekmek büfelerinin önünde bu kadar kuyruk olmamıştı. Her zaman da Halk Ekmek fırındaki ekmeğin yarı fiyatı olmuştur." diye konuştu.

Daha önceki dönemde yapılan sponsorluklara değinen Nama, "Biz halka sponsor oluyoruz. Biz kent yoksullarına sponsor oluyoruz. Onlara ekmeği 1 liraya veriyoruz. 2 yıldır görevdeyiz, hiç bir yere sponsor olmadık. Bazı yayın kuruşlarını beslemek için reklam vermiyoruz" dedi

Özgen Nama'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

"50 civarında ekmek çeşidimiz var. Halkın ekmeğe erişimini kolaylaştırdık. Halk Ekmek, gerçekten sağlıklı bir ekmek. El değmeden üretiyoruz. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz.

4 kişilik aile ortalama günlük 8 ekmek tüketiyor. Vatandaş, 10 ekmeğe 20 lira ödeyeceğine 10 lira ödüyor. Aylık 300 lira tasarruf yaparak onunla doğalgaz faturasını ödüyor.

Şu anda 540 sabit, 40 tane de mobil büfemiz var. Onların yerine sabit büfeler yapacağız. Günlük 1 milyon 400 bin civarında somun ekmek üretiyoruz.

"DÜNYANIN EN ÇOK BUĞDAY İTHAL EDEN ÜLKESİ OLDUK"

Halk ekmek fırıncılara tehdit değil. İstanbul'da bizim payımız yüzde 6 ama fırıncıların sorunları var. Girdi fiyatları çok fazla. Türkiye'de ekilebilir tarım arazisizinin yüzde 27'si ekilemiyor. Dünyanın en çok buğday ithal eden ülkesi olduk.

17 bin 406 aileye her gün 3 ekmek tanımlanıyor. Her gün 50 bin ekmeği ücretsiz dağıtıyoruz.
Paketli ekmeklerden elde ettiğimiz gelirlerle somun ekmekleri 1 liraya satabiliyoruz.

Halk Ekmek'te yaklaşık bin kişi çalışıyor. 540 tane büfe işleticimiz var. Bunu daha da arttıracağız. Hedefimiz 800'e çıkarmak

"YAYIN KURUŞLARINI BESLEMEK İÇİN SPONSOR OLMUYORUZ"

Biz halka sponsor oluyoruz. Biz kent yoksullarına sponsor oluyoruz. Onlara ekmeği 1 liraya veriyoruz. 2 yıldır görevdeyiz, hiç bir yere sponsor olmadık. Bazı yayın kuruşlarını beslemek için reklam vermiyoruz.

"40 YILDA BÖYLE KUYRUK GÖRMEDİK"

Çeşitli kriz dönemleri olmuştur. Ama insanların cebinde her zaman bir para vardı ve insanlar ekmek alabiliyordu. Bugün o kadar derin bir yoksulluk var ki, 40 yılda Halk Ekmek büfelerinin önünde bu kadar kuyruk olmamıştı. Her zaman da Halk Ekmek fırındaki ekmeğin yarı fiyatı olmuştur.

Bu bir şeyin fotoğrafı. Ülkede gelinen yoksulluğun fotoğrafıdır o Halk Ekmek önündeki kuyruklar. Orada kimler var? Orada atanamayan öğretmenler var, kepengi kapalı olan esnaf var, işini kaybeden işsizler var, üniversiteyi bitirmiş işsiz gençler var." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN