Gergerlioğlu: KHK meselesi muhalefet partilerini korkuttu | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un, gündemin nabzını tuttuğu Bi'Karar Ver programına, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuk oldu. KHK meselesinde muhalefet partilerinin korktuğunu söyleyen Gergerlioğlu "Muhalefet partileri korkuyordu bu konuya değinmeye. Şimdi söylemeye başladılar ama geç. İnsanlar öbür dünyadan geri gelmiyor" ifadelerine yer verdi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu haftanın ilk konuğu HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu.

Hakkındaki hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan Gergerlioğlu, "Hak ihlallerini gündeme getirdiğim için cezalandırılıyorum" dedi.

Gergerlioğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

"HER AN CEZAEVİNE GİREBİLİRİM"

"Haksız hukuksuz bir kararla karşılaştık. Zerre kadar hukuk varsa ülkede istinafta bozulur demiştim. Yokmuş ki onaylandı. Yargıtay'da belki dedik orada da onaylandı.

Yargıtay'da çok sayıda dosya var. İnsanlar cezaevinde bu yüzden mağdur. 4-5 yıldır bekleyen  IŞİD dosyaları var onlarınki onaylanmadı ama benimki 1 yılda onaylandı.

Her an Meclis'te okunabilir, vekilliğim düşürülebilir ve cezaevine girebilirim. Ama AYM'ye başvurumu yaptım. Sayın Berberoğlu da oradan dönmüştü. Tekrar Meclis'e geri gelmişti. Benim için de öyle olmalı. Çok acele edilmemeli

Çözüm süreci öncesinde dışlanıyorduk. Süreç başlayınca 'aa ne güzel şeyler söylüyorsunuz' dediler. Bitince de 'ne kötü şeyler söylüyorsunuz' dediler.

Savcı, şiddet övgüsü olmayan bir haber paylaşımım nedeniyle ceza istedi. Barış istediğimiz için doktorluktan olduk. Şimdi de milletvekilliğinden olabilirim

Sadece eşi yurt dışında olduğu için bir insan suçlanıyor. O çocukların günahı neydi? Nurefşan'ın günahı neydi? Meriç'ten Ege'den geçerken en az 31 insan hayatını kaybetti. Böyle bir uygulama hukuk devletinde olamaz.

"HAKSIZLIĞI SAVUNDUĞUMDA FETÖCÜ DİYORLAR"

KHK'lılara yaşatılan zulümlere karşı çıktım. Cezalandırılmamın bir nedeni bu oldu. İktidar Meclis'te de benden rahatsız oldu. AK Parti tarafından uyarı aldım. Birebirde haklısın bir sürü yanlışlık var diyenler, toplu Meclis'te bize hemen FETÖcü diyor. Bunlar insanlık suçları. Meriç'te hayatını kaybeden 1 yaşındaki bebeğin feryadına kulak mı tıkayayım?

"OHAL KOMİSYONU'NUN MENFİ KARARLAR ÇIKIYOR"

OHAL Komisyonu zaten çözmemek için kurulmuş bir komisyondu. Kurulduğunda 2 yıl içinde bütün dosyalara bakacaktı 5 yılda bitirmedi. 14 bin dosyaya hala bakmadı. Bu kötü niyetle 2023'ü bulacak. Yüzde 90 oranında menfi kararlar çıkıyor.

"MUHALEFET PARTİLERİ KHK MESELESİNDE KORKTU"

Toplumsal bir adalet duygusu ile herkesin KHK mevzusuna eğilmesi lazım. Çok büyük bir felaket var . Muhalefette şu ana kadar büyük bir duyarsızlık vardı. Bu konuya dokunursam 'Bana FETÖCÜ, PKK'lı derler' diye. Ama ortada büyük bir mağduriyet dağı var.

Devlet hukuktan uzaklaşmış büyük bir tasfiye gerçekleşmişti. Muhalefet partileri korkuyordu bu konuya değinmeye. Şimdi söylemeye başladılar ama geç. İnsanlar öbür dünyadan geri gelmiyor. Birçok insan intihar etti. Mahpuslar hayatlarını kaybettiler.

"CEZAEVİNDE 800'DEN FAZLA BEBEK VAR"

Cezaevlerinde 800'den fazla 0-6 yaş arası çocuk var. 11 bin kadın var. Cezaevlerine gittiğimde o çocukları gittiğimde kahroluyorum. O yüzden çok duyarlıyım. O yüzden bu duyarlılığın cezası veriliyor bana.

Sosyolojik olarak çok büyük bir sorun yaşanıyor. Cezaevlerinde o çocukların psikolojik olarak depresyonda annelerin çoğu depresyon ilacı kullanıyor. Yarın öbür gün bunlar çok büyük bir sorun olacak. Dede nine yanında yaşayan binlerce çocuk var.

"İNSAN KAÇIRILMA OLAYINI GURURLA İŞLİYORLAR"

Kaçırılan insanları gördük. Türkiye 90'lara döndü. Beyaz toroslar yerine siyah transporterlar var. Gururla işliyorlar bunu. TRT'nin Teşkilat dizinde var şuanda. Mahallede insanlar kaçırılıyor. 6-7 ay sonra emniyette ortaya çıkıyor.

"FEZLEKELERLE HDP'Yİ FELÇ ETMEK İSTİYORLAR"

Kürt meselesinde demokratik siyaset imkanını imha ediyorlar. Partiyi kapatmasalar bile felç etmek istiyorlar. Kürt meselesinde demokratik çözüm arayanları Meclis'ten atmaya çalışıyorsun. Olay bu
Kürtler'e yapılan haksızlığı görmek için Kürt olmaya gerek yok. Milyonlarca insan oyunu versin vekilini Meclis'e göndersin. Daha sonra sen o vekili Meclis'ten at, hakaret et. Bu insanlar ne yapsın? bu insanlara sen hangi yolu gösteriyorsun?

Mağdurlar da bir gün zalim olsa biz yine insan hakları demeye devam edeceğiz. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Cumhur İttifakının denetiminde olduğu için bizim için yaralayan bir yer. İhlalleri götürüyorsunuz, araştırmak yerine nasıl bunu örtbas edebilirimin hesabını yapan bir komisyon haline gelmiş.

Çıplak aramayı gündeme getirdim. Bana demediğini bırakmadılar. 'Terörist, FETÖCÜ ve vatan haini' dediler. Şuan tüm Türkiye çıplak aramayı kabul etti. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN