Alper Görmüş: Erdoğan, MHP'ye karşı çok sıkıştı | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Bi'Karar Ver'e konuk olan Serbestiyet yazarı Alper Görmüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milliyetçilik konusunda MHP'ye karşı çok sıkıştığını söyledi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Haftanın üçüncü programına Serbestiyet yazarı Alper Görmüş konuk oldu. 

Danıştay'ın Andımız kararı sonrasında Erdoğan'ın ne yapacağının merak konusu olduğunu belirten Alper Görmüş, "Erdoğan 1 Kasım seçimleri öncesinde ''yerli ve milli' tabirini kullandı. O tarihten itibaren milliliğe dönüldü. Erdoğan, Bugün siyaseten MHP karşısında çok sıkışmış durumda" ifadelerine yer verdi.

İktidarın son yıllarda "yerli ve milli" hattında yürüdüğünü belirten Alper Görmüş Andımız konusunda Erdoğan'ın sıkıştığını söyledi.

Görmüş şunları kaydetti:

"Erdoğan 1 Kasım seçimleri öncesinde ''yerli ve milli' tabirini kullandı. O tarihten itibaren milliliğe dönüldü. İktidar bu hattan yürüyor şimdi. Eski hattan yürümüyor. Sesler çok güçlü çıkmaya başladı. Dolayısıyla ben bu defa Erdoğan'ın işinin zor olduğunu düşünüyorum. 2018'de 'ben Türk'ü ama Türkçü değilim. Sizin Türkçülük yapma hakkını varsa benim Kürt vatandaşımın da Kürtçülük yapma hakkı doğar' dedi.

Şimdi böyle şeyler söyleyebileceğini sanmıyorum. Çünkü girdiği yeni hat kendini sıkıştırdı. Bugün siyaseten MHP karşısında çok sıkışmış durumda. Dolayısıyla da işi çok zor."

"İKTİDAR MEDYASININ İŞİ ÇOK ZOR"

Türk medyasının geldiği son durumu değerlendiren Alper Görmüş, "5-6 yıldır basılı gazete almıyorum. Çünkü tadı yok. Herkes bir yere bakıyor. Eleştirinin bir tadı vardı. Şimdi doğrudan propaganda organı oldu medya. İktidar medyasının işi çok zor. Yukarısının ne yaptığı belli değil. Bir öyle bir böyle diyorlar." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 8. Dairesi’nin Andımız’ın okutulması yönündeki kararı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temyiz etmesinin ardından Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, okullarda ‘Andımız’ın okutulmaması yönündeki Danıştay kararını ‘pimi çekilmiş bir bomba’ olarak niteledi, “Danıştay bu yanlıştan dönmeli” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN