Yeneroğlu'ndan aşı olan vekillere: Siz Allah'tan korkmuyor musunuz I Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutmaya devam ediyor. Haftanın ilk programına DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, konuk oldu. Yeneroğlu, milyonlarca vatandaş aşı beklerken milletvekillerinin hepsinin aşılandığı söyledi. Vekillerin aşılanmasına tepki gösteren Yeneroğlu, "Siz Allah'tan korkmuyor musunuz" dedi.

YUSUF BOLAT | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Programın ikinci bölümüne konuk olan DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Meclis'teki milletvekillerinin aşılanması hakkında konuşan Yeneroğlu, "Milletvekilleri aşı oldu. Saklanıyor bu. Bana da iki hafta önce teklif edildi, kabul etmedim." dedi.

"SİZ ALLAH'TAN KORKMUYOR MUSUNUZ"

Mustafa Yeneroğlu şunları kaydetti:

"3 hafta önce bana da söylediler. Ben de 'arkadaşalar siz Allah'tan korkmuyor musunuz' dedim. Biz nasıl millete örnek olacağız. Yaş haddine bakılmaksızın bütün milletvekilleri oldu. Ben olmadım. Çünkü ahlaki bulmuyorum. Duyurmamaya çalışıyorlar. Ben ahlaki ve etik bulmuyorum. Bu çok yanlış bir şey. Bizden önce aşı olması gereken insanlar var. Sağlık görevlileri var, güvenlik görevlileri var, askerlerimiz var, cezaevlerindeki insanlar var. Hiç olmaması gereken bir çok milletvekilinin aşı olduğunu öğrenince çok üzüldüm. İktidar muhalefet fark etmiyor."

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI KÜLLİYE'DE SANSÜRE UĞRADI

İnsan Hakları Eylem Planı'nın sansüre uğradığını belirten Yeneroğlu, "Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı Külliye'de bayağı bozuldu. Önsözden sonraki kısım Külliye'nin sansüründen süzgecinden geçen kısım." diye konuştu.

Eylem planının AK Parti tarafından benimsenmediğini ifade eden Yeneroğlu, "İnsan Hakları Eylem Planı'nı AK Parti benimsemedi. AK Parti Grubu'nun benimseyip bu eksikleri gördük değişikleri yapacağız demesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nın ön sözünü okusa kendine göre yapıldığı sanıp 'siz benimle dalga mı geçiyorsunuz' derdi" dedi.

"EZAN OKUNAN BİR ÜLKEDE BU KADAR ZALİMLİK OLABİLİR Mİ?"

İktidar milletvekillerinin haksızlıklar karşısında sessiz kaldığını söyleyen Mustafa Yeneroğlu:  Ezan okunan bir ülkede bu kadar zalimlik olabilir mi? Bu kadar zalimliğe nasıl susabiliyorsunuz? 'Bizi de vatan haini bizi de FETÖCÜ ilan ederler' deyip susuyorlar.

Din eğer insanlara örnek insan olma noktasında değerler sunmuyorsa o zaman dinin bir özelliği kalmaz ki. Din tamamen afyonlaştırılmış durumda olur" ifadelerine yer verdi.

"İKTİDAR MUHALEFETİ DAHA DA KRİMİNALİZE EDECEK"

Muhalefet partilerinin, iktidarın engellemelerini bahane etmemesi gerektiğini belirten Yeneroğlu, "Daha da kötü günler yaşayacağız. İktidar muhalefeti daha da kriminalize edecek, ötekileştirecek ve baskı kuracak. Çünkü iktidar bitti." sözlerine yer verdi.

"ÜÇ YILDA 1 MİLYON 97 BİN KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASI GEÇİRDİ"

15 Temmuz sonrası yüzbinlerce vatandaşın terör soruşturması geçirdiğini ifade eden Yeneroğlu, "Adalet Bakanlığı resmi rakamlarına göre 2016-2019 yılları arasında 1 milyon 97 bin kişi terör örgütü soruşturması geçirdi. 400 bin insan kovuşturma geçirdi. Bu korkunç bir şey. Aile olarak düşünün. 5-6 milyon terör örgütleri ile ilişkili olarak değerlendiriliyor. Bir insanın terör örgütü üyesi olarak değerlendirmesi için ceza hukukundaki yer alan maddelere göre o örgütün vasfı ve bilinci içinde o örgüte destek veriyor olması gerekiyor. Bankaya para yatırmış, sohbete katılmış, bunlar zalimlikler. Bu yargılamalar hukuksuzdur." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN